Winter 2011/2012

Op onze ‘maiden’ trip van Spanje naar Nederland kregen we nog net het restant van hurricane Laura over ons heen terwijl we in het Engels Kanaal zeilden. Op het stuk tussen Cherbourg en Boulogne sur Mer wordt het steeds ondieper en uiteindelijk kregen we daardoor ook brekers in de kuip. De ingang naar de kajuit werd oorspronkelijk afgedekt door een grote perspex plaat, zeker niet waterdicht en die plaat moest dan in een hut worden opgeborgen. Erg onhandig, zeker in slecht weer en ook niet erg inbraak bestendig.

Constructie maken voor de nieuwe deurtjes

In 2011 kregen we tijdens de aanloop van Rabbat in Marokko weer brekers over (deze keer redelijk onverwacht in het donker met rustig weer). Gelukkig hadden we geen schade, maar zout water binnen is verre van ideaal. Daarom heb ik in de winter erna waterdichte deurtjes getekend die met één hendel 3 knevels bediend. Rob Snel in Sliedrecht heeft de deurtjes volgens tekening geleverd.

Tekening van de waterdichte deurtjes
De waterdichte deuren zittern erin

Nog even in de alu primer en daarna in de DD lak. Nu kunnen we gewoon de deurtjes makkelijk dichtdoen als nodig en het tocht ook niet meer.

Waterdichte ingang op een zeiljacht