Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilvakantie rond de Faeröer Eilanden | Offshore Yacht Charter

De Faeröer-eilanden zijn één van Europa’s best bewaarde geheimen. Ruig en afgelegen. Tijdens uw zeilvakantie op de Faeröer eilanden zult een andere wereld ontdekken. Een eilandengroep met fantastisch groene bergen en een uniek vulkanisch landschap, met bergtoppen verscholen in voorbij jagende wolken of mist. Met hier en daar huizen met gras-daken en houten muren. Een wereld met spectaculaire, fantasy-achtige kliffen die loodrecht uit zee rijzen tot 800 meter hoog en schitterende watervallen. Doordat het ’s zomers vrijwel niet donker wordt, is er na het zeilen ook voldoende tijd voor een mooie wandeling.

Het veranderende weer zorgt hier voor een magische sfeer en steeds weer ander licht. Het is waar dat het weer onbetrouwbaar kan zijn, maar het goede nieuws is dat de omstandigheden in het midden van de Atlantische Oceaan snel veranderen. U zult daarom nooit lang hoeven wachten op een glimp van de zon. Het Faeröerse gezegde is waar: “Als je het weer niet leuk vindt, wacht dan vijf minuten!”

zeilvakantie Faeröe eilanden
segeltörn-Färöer Inseln
Sailing holidays Faroe Islands

Bekijk deze trailer van de Faeröer Eilanden

Meezeilen op de Faeröer eilanden

De Faeröer-eilanden zijn ideaal om te verkennen met een zeiljacht, want de meeste plekken zijn slecht bereikbaar, tenzij je een auto hebt. Bovendien zijn de mooiste plekken alleen met een boot bereikbaar, zoals de spectaculaire Vestmanna bird cliffs. Onze zeilreizen zijn een mooie balans tussen reizen, cultuur en ontspanning. We zullen elke nacht in een haven of voor anker liggen. Zeilervaring hoeft u niet te hebben.

Op onze ‘categorie C’ zeilvakanties is er ook tijd voor sightseeing. Dit betekent dat het schip een dag in een haven blijft liggen en als u wilt, kunt u bijvoorbeeld een lange wandeling maken.

De vele eilanden en ‘Sounds’ (doorgangen) geven beschutting tegen de deining van de Atlantische Oceaan. Dit geeft vele mogelijkheden en ook zijn de dag afstanden van onze zeilreizen goed aan te passen. Hierdoor is dit een fantastisch en uitdagend vaargebied voor een avontuurlijke en actieve zeilvakantie op de Faeröer eilanden.

We zullen regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet, het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen.

sailing Vestmanna bird cliffs Faroe islands

Zeilreis op Faeröer Eilanden

De Faeröer eilanden zijn een groep van 18 eilanden tussen Shetland en IJsland en ze maken deel uit van Denemarken. Veel van de kliffen hebben een aantal van de dichtste zeevogel broedkolonies in de wereld. Alleen al de aanblik hiervan is voldoende reden om rond de Faeröer te zeilen, maar de eilanden zijn ook fascinerend omdat ze nauw verbonden zijn met de oude Viking-manier van leven. Het belangrijkste is echter het landschap aanzicht, dat tot de meest spectaculaire van Europa behoort. De Faeröer eilanden zijn de zwaar verweerde overblijfselen van vulkanisch basalt en zandsteen, die voortdurend worden gehavend door wind, regen en de zee

De erosie heeft ook geresulteerd in diepe ‘Sounds’ tussen de Faeröer, waar het getij met veel kracht doorheen stroomt, met draaikolken en stroomversnellingen. Maar met het juist plannen van het tij kunnen we hier ons voordeel mee doen en de Sounds van de Faeröer eilanden bezeilen en genieten van het prachtige landschap.

Het grootste deel van het land ligt tussen 300 en 800 meter boven de zeespiegel, rijzend als steile kliffen of zeer steile hellingen. De meest overweldigende kliffen liggen aan de west- en noordkust en de ruige bergkammen en fjorden van de Noordelijke Faeröer eilanden zijn zeker een bezoek waard.

 

Gasadalur waterfall
Gasadalur waterfall picture by Leendert Smit

Kijk voor de mogelijkheden voor het meezeilen op de Faeröer-eilanden in ons zeilvakantie vaarschema. Hoe vroeger u boekt, des te goedkoper  en makkelijker u vliegt!