Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilvakantie in Spanje

Meezeilvakantie in onontdekt Spanje: Galicië & Asturias.

De Spaanse Noordwestkust is voor de meeste mensen een onbekend gebied. In dit deel van Spanje is dan ook GEEN MASSA TOERISME te vinden. Hierdoor is dit gebied ook authentiek is gebleven. Qua natuur lijkt het op de Schotse “Buiten Hebriden”, maar de temperatuur is natuurlijk een stuk aangenamer. In tegenstelling tot Zuid Spanje wordt het hier gelukkig niet tropisch warm. In de periode dat wij zeilvakanties in Spanje aanbieden is het lenteachtig. Door soms wat zeemist of een regenbuitje, is de kust mooi groen en het is een schitterend gezicht om vanaf het water de groene bergtoppen in de mist wolken te zien.

sailing holidays Rias baixas

Zeilreis in Spanje

De kust van Noordwest Spanje (Galicia), tussen La Coruna en Cabo Finisterre/ Fisterra (de Costa de la Muerte), is ruig en grillig. Het kan er ook hard waaien. Dat beloofd dus een spectaculaire zeilvakantie in Spanje op azuurblauw oceaan water en in de zon. De vele inhammen, hier Ria’s genoemd, geven een goede beschutting tegen de wind en oceaandeining. Met prachtige ankerbaaien of sfeervolle Spaanse visserijhaventjes. Een fantastische ervaring om hier naar binnen te zeilen en van de Spaanse sfeer te genieten.

meezeilvakantie individueel spanje galicie
kojencharter-spanien-galicia

Meezeilen in Spanje, Rias Baixas, 

Zodra we zuid om Kaap Finisterre zijn gezeild, wordt het rustiger en warmer. Hier zeilen we verder in de bekende Rias Baixas. De betoverende schoonheid en de beschutting van de ria’s staan in schril contrast met de open oceaan. De regio Galicië heeft een bijzonder landschap en onderscheidt zich van de rest van Spanje door de beboste bergdalen en vele rustige zandstranden. Gelukkig is ook hier is een terrasje meestal niet ver van de haven. De Spanjaarden eten laat, meestal rond 9 uur, waardoor het in de wat grotere plaatsen als Vigo en Sanxenxo nog tot laat in de avond gezellig blijft op straat.

Galicië is een bijzondere provincie en ideaal om te verkennen door middel van een zeilvakantie. Meezeilen is een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien. Je hoeft geen zeilervaring te hebben om met ons mee te zeilen.

Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Op onze traject zeilreizen met categorie C is ook tijd om ergens een dag in een haven te blijven voor een excursie aan land. 

Het grootste gedeelte van de zeilreizen in de Rias Baixas is beschut tegen de deining van de Atlantische Oceaan. De dag afstanden van onze zeilreizen zijn goed uitgekiend, waardoor dit een aangenaam vaargebied is met voldoende uitdaging voor een avontuurlijke en actieve zeilvakantie in Spanje.

We zullen regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet. Het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen.

segelurlaub Spanien
Mitsegeln Spanien Galicia
meezeilen spanje Galicie

Bed & Breakfast in Spanje, La Coruna Galicië

Op sommige zeilreizen kunt u aansluitend een extra dag aan boord van het zeiljacht ‘Cherokee’ bijboeken op basis van Bed & Breakfast. Zo kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen (of shoppen) op de locatie waar we de zeilvakantie in Spanje eindigen. Deze mogelijkheid wordt in het vaarschema aangegeven. La Coruna is een prachtige stad vol cultuur, historie, natuur, shops en lekkere tapas.

Bekijk dit filmpje van onze zeilvakanties in Noord West Spanje, Galicië 

Zeilvakantie in Spanje en wandelen  op de Islas Cies, betoverend mooi!

De Islas Cies zijn een absoluut hoogtepunt van onze zeilvakantie in Spanje. Hier kunnen we tijdens de zeilreis in Spanje ankeren, wandelen en voor de dapperen ook zwemmen. Het water is glashelder, maar voelt wel frisjes aan. Deze twee eilanden behoren tot een natuurpark en beschermen de Ria de Vigo. Aan de oostkant kunnen we met de bijboot aan wal, voor een schitterende wandeling met fantastische uitzichten op de ruige westkust en de Atlantische oceaan.

Islas-cies-spain-galica

Praia de Rodas op de Islas Cies door de Britse krant The Guardian uitgeroepen tot het mooiste strand ter wereld. Je moet er wel even moeite voor doen om er te komen, want de eilanden van Las Islas Cies liggen zo’n 40 kilometer uit de Spaanse kust van de provincie Galicië en je moet een vergunning hebben om te mogen ankeren. Daarom kunt u met Offshore Yacht Charter heerlijk meezeilen en genieten van uw zeilvakantie in Spanje!

remote-beach-spain-galicia

Zeilreis naar La Coruña, Spanje

De vertrekhaven, of aankomst haven, voor de oversteek van ‘de Golf van Biscaje” is de stad La Coruña. Een stad die alles heeft: een gezellige oude kern, mooie gebouwen met typische glazen bebouwing, een strand, een goede haven en de oudste vuurtoren van de wereld. Het levendige La Coruña is een bijzondere, gezellige en sfeervolle stad. Een leuke stad ook om bijvoorbeeld in de binnenstad tapas en cerveza te nemen. Typisch voor Galicia en goed zichtbaar in de haven van La Coruna zijn de kenmerkende glazen balkons, miradores (erkerramen), waardoor het ook wel de ‘kristalstad’ wordt genoemd. Een aanrader is ook de glazen koepelvormige lift in het park van Monte de San Pedro, waaruit u een prachtig uitzicht over La Coruña en de oceaan heeft.

In La Coruña is de oudste bewaard gebleven vuurtoren van Europa te vinden, de Torre de Hercules, gebouwd door de Romeinen in de 2e eeuw na Christus. La Coruña is ook de plaats waar in 1588 de beroemde Spaanse Armada vertrok, die uiteindelijk door storm verging op de Engelse kust.

De Galiciërs stammen af van de Kelten en zijn erg trots op hun taal en cultuur. Soms zie je zelfs iemand met een doedelzak. In Galicië wordt zowel Gallisch (lijkt een beetje op Portugees) als Spaans gesproken.

La Coruna

Lees ook meer informatie over onze: Zeilvakanties rond de Canarische Eilanden

Foto album van onze zeilvakanties in Spanje / Galicië

Bekijk hier de foto’s van onze afgelopen zeilreizen in Spanje / Galicia voor een goede impressie:

fotoalbum

Kijk voor de mogelijkheden voor het meezeilen in Noord West Spanje in ons zeilvakantie vaarschema: