Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Wat mee te nemen voor uw zeilvakantie

Bagage

Wij verzoeken u om geen grote of harde (rol)koffers mee te nemen, omdat deze moeilijk zijn op te bergen in het schip en hier heeft u dus zelf de hele reis last van. Het is beter om uw spullen in een opvouwbare tas, zoals een weekendtas, mee te nemen. Aan boord zijn in elke hut opbergkasten aanwezig. We raden u aan om ook niet te veel bagage mee te nemen, aangezien de ruimte aan boord beperkt is.

Tip:
• Reis met alleen handbagage, zo bespaart u veel tijd en kosten op de vliegvelden. Zeilpak en laarzen kunt u bij ons huren en dekbedden zijn nu standaard aan boord.
 Check hier de afmetingen voor uw handbagage
•Of bespaar ruimte met de handige VAGO reis compressor voor vacuüm zakken.

Belangrijke zaken (verplicht)

– Paspoort, geen identiteitskaart want we varen regelmatig buiten de territoriale wateren en in de U.K. wordt een identiteitskaart niet geaccepteerd.
– Internationale zorgverzekeringspas / “European health Insurance Card”, deze kunt u opvragen bij www.ehic.nl.

Kleding 

– Wind en waterdichte zeilkleding  (zeilkleding kunt u ook bij ons huren).
– Eventueel ook lichte regenkleding voor tijdens het wandelen.
– Warme truien (fleece droogt snel, merino wol is duurder, maar ademt beter).
– Zonnebril en/of pet

In Schotland en noordelijker:
– Thermo onderkleding
– Muts en nekwarmer
– Eventueel handschoenen
– Warme sokken en eventueel sloffen (slofsokken):

kijk hier voor hele warme sokken
en hier voor hele warme Merinowollen sokken

Noord van Schotland adviseren we zelfs twee lagen, thermokleding + een baselayer van merino wol (260 gr.) of fleece over elkaar heen. Hoewel het ook mooi weer kan zijn, kan het ook koud zijn en het is zonde om daardoor niet te kunnen genieten van het zeilen. Thermokleding hoeft niet duur te zijn, misschien gebruikt u dit ook voor de wintersport. U kunt dit ook online bestellen bij de Decathlon:

Decathlon thermo onderlaag

Decathlon thermo tussenlaag

of www.thermokleding.nl.

of Bever buitensport.

Wat mee nemen op zeilvakantie
Wat mee nemen op zeilvakantie

Schoeisel

– We raden 2 paar schoenen aan (of schoenen en laarzen). Tijdens het zeilen (sportieve) schoenen met grip (het beste een dunne zool). A.u.b. geen hakken (surfschoenen zijn niet geschikt).
– Bij de zeilreizen in Noordelijke vaargebieden, of tijdens oversteken, zijn laarzen met antislip zeker een must. Kijk voor opties bijvoorbeeld bij:

Decathlon zeilaarzen

of Kok Watersport. 

U kunt ook een laarzen bij ons huren, informeer naar de mogelijkheden.

– Tijdens het zeilen willen we niet dat u slippers draagt en zeker niet met blote voeten aan dek, want u breekt makkelijk een teen of haalt deze open, waardoor iedereen aan boord hier hinder van ondervindt. (Teva) Sandalen (met klittenband of verstelbare bandjes) kunnen wel.
– Voor de douches in de jachthavens zijn slippers wel handig.
– Wandelschoenen alleen als er een wandeling op het programma staat, voor de gewone ‘after sail’ wandeling zijn deze meestal niet nodig.

Beddengoed

Sinds 2018 hebben we standaard dekbedden inbegrepen. Hoeslaken, kussen en kussensloop zijn ook aan boord, deze hoeft u dus niet mee te nemen.

Toiletspullen

We hebben een grote boiler van 90 liter die o.a. door de koeling van de aggregaat verwarmd wordt, hierdoor kunt bijna altijd aanboord douchen (als we bijvoorbeeld voor anker liggen). Elke jachthaven heeft ook douches, die natuurlijk wat ruimer zijn, hier kunt u ook douchen. Neem dus uw gebruikelijke spullen mee in een kleine toilettas, maar let er a.u.b. op dat de zeep en shampoo biologisch afbreekbaar zijn.

 – In de meeste wal douches zijn maar weinig ophanghaakjes, daarom een tip, koop een paar zuignap ophanghaakjes bij de Bever.
 – Slippers kunnen in de jachthaven douches wel handig zijn.

U krijgt één handdoek en washand voor de zeilreis, mocht dit niet voldoende voor u zijn, dan kunt u zelf meer meenemen.

Overig

– Zonnebrand crème, hoge factor (50), geen spray flacon a.u.b. want dit geeft vlekken in het teak dek

Optioneel:
– Goed boek
– Oordoppen (voor een goede nachtrust)
– Gehoorapparaat als u slechthorend bent
– Mp3 speler / smartphone met koptelefoon
– Camera + lader
– Muggencrème met DEET
– In Schotland: anti midget creme: “Smidge That Midge” (Vooral aan te bevelen als we door de kanalen varen op zoet water, lokaal te koop in supermarkten of online via www.amazon.co.uk)
– Medicijnen tegen zeeziekte (kijk hieronder voor meer informatie)

Voor de schipper: een papieren Volkskrant (kunt u op Schiphol kopen), of stroopwafels, of Calvé pindakaas zijn altijd welkom. Klik hier om een proefabonnement op de Volkskrant te nemen

Wat u beter thuis kunt laten:
 – Bluetooth luidspreker
– Grote lompe wandelschoenen

Print uw bagage checklist:

zeilvakantie bagage checklist

Om lichter te reizen kunt u ook het volgende bij ons huren.

 

Zeilpakken

Voor € 35,- per week kunt u bij ons een compleet zeilpak huren. Deze moet u wel van te voren reserveren, want er is maar een beperkte voorraad. Hier zit ook een losse fleece nekwarmer bij.

Laarzen 

Rubberlaarzen met losse (wasbare) fleece voering voor € 10,- per zeilreis, ook hier vooraf reserveren vanwege de beperkte voorraad.

Noot:
Als u pas tijdens de zeilreis besluit dat u zeilkleding of laarzen wilt huren dan zijn deze duurder, € 50,- voor een zeilpak en € 20,- voor laarzen.

zeilkleding huren
zeilkleding huren

Valuta

In Noord-Ierland, Schotland en Engeland moet u lokaal met ponden betalen, ook de boordkas moet u hier in pond sterling betalen (Ierland zelf gebruikt wel de Euro). U kunt als u geland bent pinnen of alvast op Schiphol langs het wisselkantoor. Kijk voor de koers op de site www.wisselkoersen.nl.

Wat te doen tegen zeeziekte?

Kijk voor meer informatie op onze volgende pagina: Zeeziekte voorkomen.