Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Transfers (reisinformatie) naar en van het schip

Wegens praktische redenen dient u zelf voor uw vervoer van en naar het schip te zorgen, de kosten hiervoor zijn daarom ook niet in de reissom opgenomen. Hieronder vindt u meer informatie en handige links voor vluchten en transfers naar de havens van waaruit de Cherokee per zeilvakantie zal vertrekken. De door ons genoemde prijzen voor de vliegtickets, taxi’s en kaartjes voor het openbaar vervoer zijn richtlijnen en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper uw transfer!

Of laat uw vliegticket boeken:
Voor uw vliegticket kunt u ook terecht bij onze partner Jos Slatius van Travelforyou
Hij kan uw ticket regelen eventueel in combinatie met hotel voor een gunstige vaste tickethandlingfee. Ook kan hij eventueel eerst een vrijblijvende optie voor u plaatsen, zodat u bijvoorbeeld nog vrij kunt vragen op uw werk. Door volume inkoop en afspraken met reisorganisaties is het aanbod soms zelfs goedkoper en als u wilt kan hij meer voor u regelen zoals een hotel overnachting, autohuur of verzekeringen:

Jos Slatius | Telefoonnummer: 0649301336 | Email: business@travelforyou.nl

Uw vliegticket compenseren

Ondanks dat een zeilvakantie zo ongeveer de meest duurzame vakantie mogelijk is, is een vliegreis dat helaas niet. Als u wilt kunt hiervoor een compensatie leveren door een boom te laten planten:

Algemene check-in informatie

Het is belangrijk dat u ruim op tijd op de luchthaven en bij de gate bent, ongeveer 2 uur van te voren. Lees hieronder wat u op Schiphol kunt doen tijdens het wachten. Probeer altijd online in te checken (met smartphone), zodat u niet het risico loopt dat uw stoel dubbel geboekt wordt en uw plaats niet aan een ander wordt verkocht. Online inchecken kan meestal vanaf 24 uur voor vertrek, soms ook eerder, maar hou er rekening mee dat er tijdens de zeilreis maar beperkt (wifi) internet in de havens is, dus zorg ook dat u zelf ook internet op uw telefoon heeft (4G/5G).

Als u met alleen handbagage reist, dan kunt u direct doorlopen naar de gate (mits u vooraf online hebt ingecheckt), waardoor u dus niet eerst in de rij hoeft te staan en na uw vlucht hoeft u ook niet op uw bagage te wachten, dat scheelt een hoop tijd. Bovendien kan uw bagage ook niet per ongeluk zoek raken.

Als u moet overstappen, boek dan altijd in één pakket, zodat als u uw aansluiting mocht missen, de maatschappij uw extra kosten zal vergoeden en met een oplossing komt. Vooral in het noorden zijn door harde wind of mist de vluchten vertraagd, dus boek ook niet te krap.

Hoe vindt u ons in de haven?

In de haven herkent u de Cherokee aan haar lichtblauwe romp (de andere jachten zijn meestal wit) en de Offshore Yacht Charter vlag in de kotterstag.

U kunt hieronder van elke wisselhaven een PDF downloaden met een plattegrond en routebeschrijving van het vliegveld naar het schip. Print deze (ook voor uw terugreis) en neem mee voor onderweg!

Offshore Yacht Charter vlag

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken, probeer uw retour datum buiten het hoogseizoen op een doordeweekse dag om het voordeligst uit te zijn. Uw retourvlucht moet de laatste reis reis zijn, (die u dus niet neemt). Als u namelijk op uw eerst vlucht niet op komt dagen vervalt de tweede ook automatisch.

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht, de vluchten naar het noorden zijn snel vol en dan komen er helaas geen last-minute aanbiedingen.

• Dinsdag schijnt de goedkoopste dag te zijn om tickets te boeken.

• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.

• Vaak zijn op onze zeilreizen de luchthavens voor de heen en terugreis niet hetzelfde, je kunt dan proberen of een ‘open jaw’ vlucht goedkoper is dan twee losse reizen. je boekt dan eigenlijk een soort retour. Bij Skyscanner en Expedia.nl kun je hiervoor de optie ‘ meerdere bestemmingen’ aanvinken i.p.v. enkele reis of retour.

Over het boeken via Expedia.nl zijn we trouwens zelf erg te spreken, makkelijk boeken en een goede klantenservice die altijd bereikbaar is.

• Ook kunt u nog als laatste stap (de eerste stap is het vergelijken met verschillende aanbieders en het uitkiezen van de beste tijden) checken of deze exact zelfde vlucht niet goedkoper kunt vinden: Momondo

• Reis met alleen handbagage. Zeilpak en laarzen kun je bij ons huren en dekbedden zijn nu standaard aan boord.
 Check hier de afmetingen voor je handbagage

• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

• Via de website ‘Vliegen en Parkeren’ kunt u gemakkelijk de parkeermogelijkheden online vergelijken en reserveren: parkeren Eindhoven Airport

Tips voor op Schiphol, na de check in

Schiphol is al meerdere keren verkozen tot beste en gezelligste luchthaven van Europa, geen verkeerd begin van uw vakantie. Hieronder een greep van wat u kunt doen na het inchecken, alles bevind zich op de 1e verdieping.

Bibliotheek

Bij de Holland boulevard tussen pier/ gate E & F, 24/7 geopend.

In deze veelzijdige bibliotheek vind je naast de vele boeken, ook iPads en touchscreens die beeldverhalen vertellen. Er zijn twee literatuurbakken waar je je eigen uitgelezen boeken achter kunt laten er één meenemen voor jezelf. Ook zijn er comfortabele zitjes en knusse banken waar je kunt relaxen met een goed boek. 

Hapje eten

Dutch kitchen bar, ook bij de Holland boulevard:
Pannenkoeken, haring, kroketten, poffertjes en stroopwafels.

La Place, lounge 1
Vers, biologisch en ook vegetarisch. Van versgebakken brood tot heerlijk krokante pizza’s.

Bakkie koffie, thee etc.

Café Chocolat, lounge 1, tegenover het GWK (geld wisselkantoor)
Van hemelse bonbons, chocoladebrokken en taartjes tot heerlijke broodjes en koffie. Biologische en fair trade chocola van de beste merken ter wereld.

Loungestoelen/ Sofa’s

Lekkere stoelen, voor bijvoorbeeld een power nap, vind je boven de bibliotheek/ Holland boulevard.

 

Bekijk hier de interactieve plattegrond van Schiphol

Of download hier de PDF plattegrond van Schiphol

Ook handig, download de Schiphol App op je smartphone om de weg te vinden en ontvang notificaties met real-time updates van je vlucht

Wat te doen bij vertragingen

Voorkom extra kosten

Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden. Als u meerdere vluchten achterelkaar heeft, neem dan genoeg tijd voor de overstap.

Vliegtuig vertraging

Als passagier binnen de EU heeft u bij vertraging of annulering recht op schade vergoeding zolang dit geen overmacht situatie is. Als overmacht gelden technische omstandigheden, weersomstandigheden, onaangekondigde stakingen of gijzelingen. De maatschappij moet dit wel goed kunnen onderbouwen. Bij een vertraging van meer dan 2 uur heeft u recht op eten en drinken en twee telefoongesprekken, faxen of e-mails. Als uw vlucht de volgende dag gaat heeft u recht op een hotelovernachting en vervoer van en naar het vliegveld.

Vanaf 3 uur vertraging of annulering:

Vluchten tot en met 1500 km € 250,-
Tussen 1500 en 3500 km € 400,-
Meer dan 3500 km € 600,-

Bij vertraging heeft u zelf ook de plicht om de kosten laag te houden betreffende het eten en een hotel. Bewaar al uw bonnen goed en stuur bij terugkomst een brief aan de luchtvaart maatschappij, met vermelding van uw vluchtnummer en en op welke vergoeding u aanspraak maakt. Als een brief niet helpt kunt u een klacht indienen bij de Geschillencommissie Luchtvaart. Dit kost € 50,- maar als u gelijkt krijgt zijn deze kosten voor de tegenpartij.

Trein vertraging

Vanaf 1 uur vertraging kunt u de reis annuleren en uw geld terug krijgen en u heeft recht op eten en drinken. Bij 2 uur vertraging kunt u 25 tot 50% terug krijgen als u verder reist. De Thalys en Fyra geven vanaf 15 minuten vertraging al een vergoeding en de NS bij 30 minuten.

Meer informatie

www.anwb.nl/rechtshulp

www.euclaim.nl

Havens op de Azoren

Terceira – Praia da Vitoria

Het vliegveld ligt vlakbij de haven en heet Terceira Airport (TER), ook wel Lajes of Angra do Heroismo genoemd. Vliegen naar de Azoren is altijd met een overstap in Lissabon. De snelste totale reistijd is ongeveer 7,5 uur, prijs vanaf 129,- U kunt uw vlucht ook opdelen met een overnachting in Lissabon.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld op Terceira is TER.

Zoek vervolgens met deze links uw voordeligste vlucht: 

www.skyscanner.nl

Expedia.nl

TAP air Portugal

Transavia

KLM

kiwi.com/nl/

Easyjet
(met extra overstap in Londen)

momondo

www.lowcostairlines.nl

www.cheaptickets.nl

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Praia da Vitora

 

Havens in Nederland

Rotterdam

Metro
Met de metro of tram kunt u vanaf Rotterdam CS naar station Blaak (met een overstap op station Beurs) of Oostplein. Bepaal uw route: 9292.nl. Vandaar loopt u 5 minuten naar de Cherokee.

Optie 2 Veerhaven
Standaard liggen we in de Haringvliet, maar vooral als Rotterdam de eindhaven van de zeilreis is, dan is dit lastiger vanwege de stremming van de Erasmusbrug. Dan kan het zijn dat we uitwijken naar de Veerhaven.

Vanaf het centraal station kunt u makkelijk met de tram naar de Veerhaven, bepaal uw route via 9292.nl.

Plattegrond van de haven(s)

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Rotterdam Haringvliet

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Rotterdam Veerhaven (optie 2)

Havens in Noorwegen

Alesund, Bergen, Norheimsund, Haugesund en Stavanger hebben een eigen vliegveld. De reisinformatie komt binnenkort online, maar u kunt alvast uw vlucht boeken.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Boek uw vlucht met:

KLM

Expedia.nl
 

Måløy

Optie 1: Vliegen

In de buurt van Måløy ligt een klein vliegveld in Floro. Het snelste is een retourvlucht op Alesund of Bergen (afhankelijk waar uw zeilreis begint of eindigt) en verder vliegen naar Floro:

Alesund/Bergen -> Floro:
Book flight tickets

Floro -> Måløy:
en verder met de bus naar Måløy: https://www.skyss.no/

 

Optie 2: Ferry

Måløy is zowel vanuit Bergen en Alesund bereikbaar met de ferry. De totale reistijd loopt dan wel op tot ongeveer 10 uur en de ferry vertrekt maar 2 x per dag (in het weekend maar 1x). Een extra overnachting in Bergen is dus aan te raden (in Måløy zijn de hotels al volgeboekt).

Bergen airport -> Bergen veerhaven:
Vanaf het vliegveld bij Bergen rijdt tram 1 iedere 10 minuten naar het eindstation ‘Byparken’ in Bergen centrum. Reistijd 44 minuten en kosten ongeveer € 6. Vanaf de halte is het 600 meter lopen (8 minuten) naar de ferry.

Bus FB50 rijdt 2x per uur, stopt voor de Ferry opstapplaats (halte Strandkaiterminalen) en de reistijd is een half uur.

Bergen veerhaven -> Måløy: 

Reistijd 4,5 uur, kosten ongeveer € 95,-. 
Norled ferry: Bergen Strandkaiterminalen → Måløy kai : Boek hier uw ferry ticket

Door de week: vertrek Bergen om 08:00 en om 16:30

Zaterdag: vertrek Bergen om 14:15 (aankomst Måløy kai 18:47)
Zondags: vertrek Bergen om 16:30 (aankomst Måløy kai 21:09)

 

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Maloy

 

Ålesund

Vlieg in 2 uur en een kwartier rechtsreeks naar Ålesund. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Boek uw vlucht met:

KLM

Expedia.nl
  

Ålesund airport -> Ålesund haven:

Ålesund airport (lufthavn) -> Ålesund haven:

De luchthaven ligt buiten de stad, u kunt met bus of de taxi in 20 minuten naar de haven in het centrum rijden. De bus vertrekt ieder half uur en de reistijd van bus en taxi is hetzelfde, ongeveer 20 minuten.

Vanaf het vliegveld (Vigra Alesund Lufthavn) kunt u met bus FB65 naar de eindhalte ’ Skateflukaia’. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de Cherokee. Reistijd 19 minuten en de bus rijdt ieder half uur. 
Plan hier uw busreis naar de haven van Ålesund

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Ålesund

 

Bergen

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Boek uw vlucht met:

KLM

Expedia.nl
  

Bergen airport -> Bergen haven:
De luchthaven ligt buiten de stad, u kunt met de bus of tram naar de haven.
Vanaf het vliegveld kunt u met bus FB50 naar de halte ’Torget’. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de Cherokee. Reistijd een half uur over en de bus rijdt ongeveer 2 keer per uur: Plan uw busreis naar de haven van Bergen

Of u kunt met tram 1, deze rijdt iedere 10 minuten van het vliegveld naar het eindstation ‘Byparken’ in Bergen centrum. Reistijd 42 minuten en kosten ongeveer € 6. Vanaf de tramhalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Cherokee.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Bergen

 

Haugesund

U kunt op verschillende manieren naar Haugesund.

Vliegen met een overstap in Oslo, of iets langer maar waarschijnlijk handiger, vliegen naar Stavanger en dan met de bus. Met de bus vanaf Bergen is ook nog mogelijk.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Boek uw vlucht met:

KLM

Expedia.nl
  

Stavanger airport -> Haugesund haven:

  1. Vanaf het vliegveld kunt u met bus FB40 naar de Stavanger bussterminal. Reistijd 25 minuten en de bus rijdt ieder half uur. Kost ongeveer € 15,- https://www.flybussen.no/en
  2. In Stavanger stapt u over op bus Vy190. Reistijd naar Haugesund bussterminal is 1 uur en 47 minuten en kost ongeveer € 25,-  https://www.vybuss.com/#!/

Of bus Nw400. Reistijd naar Haugesund bussterminal is 1 uur en 52 minuten en kost ongeveer € 35,- – https://www.nor-way.no/en/

Vanaf Haugesund bussterminal is het 12 minuten lopen naar de Cherokee

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Haugesund

 

Norheimsund

U vliegt op Bergen (vanaf schiphol rechtsreeks in 1 uur en 40 minuten) en vervolgens kunt u in ongeveer 2,5 uur met het openbaar vervoer naar Norheimsund. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Boek uw vlucht met:

KLM

Expedia.nl
  

Bergen airport -> Norheimsund:

De makkelijkste manier (met maar 1 overstap) is vanaf het vliegveld met tram 1 naar de halte ’Bergen busstasjon’. Deze rijdt iedere 10 minuten, reistijd 42 minuten en kosten ongeveer € 6. 

Bij ‘Bergen busstasjon’ stapt u over op bus 925 richting Voss en u rijdt tot ‘Norheimsund Terminal’. Reistijd 1 uur 25 minuten en de bus rijdt ongeveer om de 2,5 uur (en op zondagen minder:

Plan uw busreis naar Norheimsund

Timetable bus 925 naar Norheimsund

Timetable bus 925 van Norheimsund naar Bergen

Vanaf de Terminal is het 5 minuten lopen naar de Cherokee

 

Alternatieven:

U kunt ook met bus FB50 naar de halte ’Bergen busstasjon’.  Reistijd 25 minuten (9 haltes) en de bus rijdt ongeveer 2 keer per uur. U kunt ook verder met bus 600 en 67 die iets sneller zijn (ongeveer een kwartier), maar dan heeft u extra overstap:

Plan uw busreis naar Norheimsund

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Norheimsund

 

Stavanger

U kunt rechtstreeks naar Stavanger vliegen vanaf Schiphol.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Boek uw vlucht met:

KLM

Expedia.nl
  

Stavanger airport -> Stavanger haven:

Vanaf het vliegveld kunt u met bus FB40 naar de halte Fiskepiren rijden. Reistijd 25 minuten en de bus rijdt iedere 20 minuten. Kost ongeveer € 15,- https://www.flybussen.no/en

Vanaf de halte Fiskepiren is het 10 minuten lopen naar de Cherokee

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Stavanger

 

Havens in Groot Brittannië

Jersey (Groot Brittannië, Kanaaleilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Vanaf Schiphol kunt u eenvoudig en voordelig met een overstap naar Jersey (JER) vliegen. Totale reistijd ongeveer 3,5 uur en kosten vanaf € 72,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. Type als bestemming JER (=luchthaven Jersey) in.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Type als bestemming JER (=luchthaven Jersey) in.

Expedia.nl

www.aurigny.com

www.easyjet.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Bus van Jersey airport

Met bus 15  kunt u vanaf de luchthaven in ongeveer 30 minuten naar de eind halte ‘Liberation Station’ reizen. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de jachthaven. Tickets kosten ongeveer £ 2,20,- en zijn in de bus te koop. Zie https://libertybus.je

Taxi

Reistijd ongeveer 14 minuten.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Jersey

Guernsey (Groot Brittannië, Kanaaleilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Vanaf Schiphol kunt u eenvoudig en voordelig via Southampton naar Guernsey (GCI) vliegen. Totale reistijd 5,5 uur en kosten vanaf € 87,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. Type als bestemming GCI (=luchthaven Guernsey) in.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Type als bestemming GCI (=luchthaven Guernsey) in.

Expedia.nl

www.aurigny.com

www.easyjet.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Bus van guernsey airport (GCI)

Met bus 91, 93 en 95 richting ‘Town Terminus’  of op de terugweg ‘Airport Forecourt’, kunt u in 25 minuten naar de eind halte ‘Town Terminus’ rijden, halte (stand) A of B. Vandaar is het 5 minuten lopen naar de jachthaven. Tickets kosten ongeveer £ 3,-
Klik hier voor de bus tijden.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Geurnsey

Falmouth (Groot Brittannië)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Falmouth heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in anderhalf uur naar Exeter (EXT) of Bristol vliegen en met de bus en trein verder.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Probeer een retour, ook al neemt u een enkele reis.

Expedia.nl

www.aurigny.com

www.easyjet.com

• www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Naar het treinstation in Exeter (St. Davids Station)

Bus
Met bus 56 South West kunt u in een half uur naar het treinstation van Exeter (halte St Davids), dit kost ongeveer £ 3,-. Zie www.stagecoachbus.com. (van Exeter Airport naar Exeter St Davids).

Taxi
Ongeveer 12 km met de taxi in 25 minuten.

 

Trein naar Falmouth town

Vanaf St Davids kunt u de trein pakken naar Falmouth Town, voor ongeveer € 26,- Plan hier uw route www.thetrainline.com

Afhankelijk van het tijdstip is de reistijd naar Falmouth tussen de 3,5 en 4,5 uur, met 1 of 2 overstaps. Vanaf het treinstation is het 10 minuten lopen naar de marina.

 

Bus Alternatief van Falmouth naar Exeter

Met de Mega bus, deze rijdt 1 a 2 keer per dag, vanaf £ 3,-. Reistijd iets meer dan 4 uur met maar één overstap. Lijkt voor de terugreis naar Exeter heel voordelig: uk.megabus.com

Bus stops: uk.megabus.com/stops

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Falmouth

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Torquay (Groot Brittannië)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Torquay heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in anderhalf uur naar Exeter of Bristol vliegen en met de bus of trein verder.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Naar het treinstation in Exeter (St. Davids Station)

Bus
Met bus 56 South West kunt u in een half uur naar het treinstation van Exeter (halte St Davids), dit kost ongeveer £ 3,-. Zie www.stagecoachbus.com. (van Exeter Airport naar Exeter St Davids).

Taxi
Ongeveer 12 km met de taxi in 25 minuten.

 

Trein naar Torquay

Vanaf St Davids kunt u de trein pakken naar Torquay, voor ongeveer € 10,- Plan hier uw route www.thetrainline.com 
De reistijd is ongeveer 40 minuten.

Vanaf het treinstation is het 20 minuten lopen naar de marina. Of 5 minuten met de taxi. U kunt ook bus 12 ‘stagecoach Gold’ pakken vanaf halte ‘Grand Hotel’ naar de halte ‘Cary Parade, deze rijdt elke 10 minuten en doet er 13 minuten over met nog 9 minuten looptijd.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Torquay

 

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Plymouth (Groot Brittannië)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets

Plymouth heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in anderhalf uur naar Exeter of Bristol vliegen en met de bus of trein verder.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Probeer een retour, ook al neemt u een enkele reis.

Expedia.nl

www.aurigny.com

www.easyjet.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl

Bus van Exeter naar Plymouth

Met bus 56 kunt u in 9 minuten naar halte ‘Monkerton, Ambassador Drive’. Vanaf die halte kunt u een klein stukje doorlopen (4 min.) naar halte ‘ Sowton, Honiton Road Park and Ride’ en daar bus FLCN pakken naar Plymouth centrum (1 uur en 15 min.) 5 minuten lopen vanaf de jachthaven. Zie www.stagecoachbus.com. Tickets kosten ongeveer £ 8,-
Bus en trein naar Plymouth

Met bus 56 kunt u in een half uur naar het treinstation van Exeter (halte St Davids), dit kost ongeveer £ 3,-. Zie www.stagecoachbus.com (van Exeter Airport naar Exeter St Davids).

Daar kunt u de trein pakken naar Plymouth, voor ongeveer £ 10,- en de reistijd is ook ongeveer een uur. Van het treinstation is het een kleine 20 minuten lopen naar de jachthaven. Plan hier uw route.
Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Plymouth

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Havens op de Canarische eilanden

Tenerife Zuid- San Miguel (Canarische eilanden)

Vliegtickets

Tenerife heeft 2 vliegvelden. Het zuidelijke vliegveld ligt vlakbij de haven en heet Tenerife Airport Sur (TFS).  Vlieg rechtstreeks vanaf Schiphol in ongeveer 4 uur en 3 kwartier.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld op Tenerife zuid is TFS.

Zoek vervolgens met deze links uw voordeligste vlucht:

Tip: Vlieg goedkoop via Malta

www.skyscanner.nl

momondo

Expedia.nl

Easyjet
Vanaf € 80,- (vanaf Schiphol)

Transavia
Vanaf € 160,- ((vanaf Schiphol)

Aireuropa

Ryanair

www.lowcostairlines.nl

kiwi.com/nl/

www.cheaptickets.nl

 

Bus luchthaven

Vanaf het vliegveld, kunt u met bus 415 naar halte “Pueblo Primavera”. Deze bus rijdt 1 keer per uur. De reistijd is 15 minuten, ticket koopt u in de bus en kost ongeveer € 2,-. Vanaf deze halte loopt u in 10 minuten naar de boot. , klik hier voor de bus tijden

Taxi
Een taxi kost ongeveer € 15,- en de rit duurt ongeveer 10 minuten.

 

Plattegrond van de haven

Download de PDF: routebeschrijving met plattegrond van de haven van San Miguel

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Probeer eventueel 2 enkele reizen i.p.v. 1 retour voor gunstigere reis tijden.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Havens op de Faeröer eilanden

Torshavn (Faeröer eilanden)

Spreek uit als: Torshaun

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

De valuta op de Faeröer eilanden is in Deense kronen (klik hier voor een valuta calculator)

 

Vliegtickets

De Faeröer eilanden zijn een speciale bestemming. Vanwege het beperkte aanbod zijn de tickets helaas ook duurder.

Torshavn heeft geen eigen vliegveld, maar u kunt in één uur met bus 300 van of naar het vliegveld.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld op de Faröer eilanden is FAE en de luchthaven heet Vagar. Vliegen gaat altijd met een overstap in Kopenhagen. 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Probeer eventueel 2 enkele reizen i.pv. 1 retour voor gunstigere reis tijden.

Door de vaak voorkomende mist is beter om met Atlantic Airways te vliegen dan met SAS. Of kom een dagje eerder eerder zodat u een marge heeft. Veel SAS vluchten worden geannuleerd door mist, terwijl Atlantic Airways een militaire radar gebruikt en dan nog wel kan landen.

 

Expedia.nl

momondo

KLM

Atlantic Airways

www.skyscanner.nl

www.lowcostairlines.nl

kiwi.com/nl/

Expedia.nl

Sacandinavian Airlines

www.cheaptickets.nl

Bus luchthaven

Met bus 300 kunt u in één uur naar Torshavn, klik hier voor de bus tijden. Studenten en 65+ers krijgen korting op vertoon van een studenten of identiteitskaart.

Taxi
Een taxi of shuttle kunt u hier boeken

of bel: 00298 323232

Kost 200 kroon (€ 27,-) p.p. Kinderen halve prijs, vraag naar een kinderzitje.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Torshavn

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Probeer eventueel 2 enkele reizen i.p.v. 1 retour voor gunstigere reis tijden.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Havens in Frankrijk

Brest ( Bretagne)

Vliegtickets

Vlieg direct naar “Brest airport” (BES) vanaf Schiphol. De reistijd is ongeveer 1 uur en 45 minuten vliegtickets vanaf € 169,-
Daar kunt u verder met de bus en tram in ongeveer 1 uur, kost ongeveer € 4,-. Een taxi rit duurt ongeveer een kwartier en kost ongeveer € 35,-

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld is (BES) en de luchthaven heet “Brest airport”.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

KLM

Air France

momondo

www.cheaptickets.nl

Alternatieven:

Met de trein is bijna net zo snel, bekijk de website of gebruik de app van Trainline
Handig met meteen je ticket op je telefoon en met meldingen bij vertraging.

Trein via Quimper

Vlieg naar Quimper en neem daar de trein naar “Gare de Brest”. Reistijd 1 uur en 15 minuten. 
De trein rijdt meerdere keren per dag en een treinticket kost ongeveer € 9,- :https://nl.oui.sncf/nl/

 

Trein via Rennes

Vlieg naar Rennes, vanaf het vliegveld loopt u in een kwartier naar treinhalte “ST JACQUES DE LA LANDE en neem daar de trein naar “Gare de Brest”. Reistijd 2,5 uur. 
De trein rijdt meerdere keren per dag en een treinticket kost ongeveer € 30,- :https://nl.oui.sncf/nl/

 

Trein via Parijs

Zie onze reisbeschrijving van Cherbourg

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Brest

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Cherbourg ( Normandië)

Trein
Met de trein vanaf Amsterdam naar Cherbourg is het ongeveer negen uur reizen. Het beste kunt u bij het loket op het station een kaartje kopen. Hieronder vind u informatie over de prijzen van internationale treinkaartjes en kunt u eventueel online boeken. U reist via Parijs, dit kan met verschillende hogesnelheidstreinen. Er zijn dagelijk 6 à 8 verbindingen. De reis naar Parijs duurt per Thalys circa 3 uur en 19 minuten vanaf Amsterdam.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links uw voordeligste reis:

Bekijk de website of gebruik de app van Trainline
Handig met meteen je ticket op je telefoon en met meldingen bij vertraging.
• TGV: www.tgv-europe.nl
• Thalys, naar Parijs: www.nshispeed.nl

• Trein naar Cherbourg vanaf Parijs: www.raileurope.eu
Tip 1:
Soms zijn er speciale ticket aanbiedingen en is het voordeliger om naar Parijs te vliegen dan per trein te reizen. Hier vindt u tips om een goedkoop vliegticket naar Parijs te vinden.
Tip 2:
Kijk op dinsdagen of er lastminute aanbiedingen voor de trein naar Parijs zijn. Soms krijgt u dan 50% extra korting (vaak op 1e klas reizen)!
Metro
In Parijs moet u overstappen op de metro. Het metro netwerk in Parijs is snel, goedkoop en makkelijk. U moet alleen het systeem even doorhebben, daarom staat in de PDF een plattegrond met uitleg. Neemt u voor het overstappen voldoende tijd, een klein uurtje, voor het geval u vertraging heeft.
Auto
Met de auto vanaf Amsterdam is het ongeveer 800 kilometer rijden. U kunt gratis en veilig aan de haven parkeren,

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Cherbourg

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Roscoff ( Bretagne)

Trein
Met de trein vanaf Amsterdam naar Roscoff is het ongeveer 10,5 uur reizen. Het beste kunt u bij het loket op het station een kaartje kopen. Hieronder vind u informatie over de prijzen van internationale treinkaartjes en kunt u eventueel online boeken. U reist via Parijs, dit kan met verschillende hogesnelheidstreinen. Er zijn dagelijk 6 à 8 verbindingen. De reis naar Parijs duurt per Thalys circa 3 uur en 19 minuten vanaf Amsterdam.

Vliegtuig en trein

De snelste verbinding is vliegen naar Rennes en vandaar met de trein naar  Morlaix en dan de bus naar Roscoff, totale duur ongeveer 6,5 uur.

Als de zeilreis in Brest eindigt is het handiger om een retourvlucht op Brest te boeken, totale reistijd naar Roscoff is dan 8 uur.

 

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links uw voordeligste reis

Trein:

Bekijk de website of gebruik de app van Trainline
Handig met meteen je ticket op je telefoon en met meldingen bij vertraging.
• TGV: www.tgv-europe.nl
• Thalys, naar Parijs: www.nshispeed.nl
• Trein naar Roscoff vanaf Parijs: www.raileurope.eu

Tip 1:
Soms zijn er speciale ticket aanbiedingen en is het voordeliger om naar Parijs te vliegen dan per trein te reizen. Hier vindt u tips om een goedkoop vliegticket naar Parijs te vinden.
Tip 2:
Kijk op dinsdagen of er lastminute aanbiedingen voor de trein naar Parijs zijn. Soms krijgt u dan 50% extra korting (vaak op 1e klas reizen)!

Metro

In Parijs moet u overstappen op de metro. Het metro netwerk in Parijs is snel, goedkoop en makkelijk. U moet alleen het systeem even doorhebben, daarom staat in de PDF een plattegrond met uitleg. Neemt u voor het overstappen voldoende tijd, een klein uurtje, voor het geval u vertraging heeft.

 

Vliegen:

Expedia.nl

KLM

Air France

momondo

www.cheaptickets.nl

 

Combinatie auto/trein

Met de auto vanaf Amsterdam is het ongeveer 10 uur rijden. U kunt gratis en veilig aan de haven parkeren.

Het is ook mogelijk om met de auto naar Roscoff te rijden, daar uw auto te parkeren en dan per trein naar St. Malo te reizen (of andersom of naar Brest). Op die manier kunt u aan het einde van de reis direct in uw auto stappen. 

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Roscoff

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

St. Malo ( Bretagne)

Trein
Met de trein vanaf Amsterdam naar St. Malo is het ongeveer negen uur reizen. Het beste kunt u bij het loket op het station een kaartje kopen. Hieronder vind u informatie over de prijzen van internationale treinkaartjes en kunt u eventueel online boeken. U reist via Parijs, dit kan met verschillende hogesnelheidstreinen. Er zijn dagelijk 6 à 8 verbindingen. De reis naar Parijs duurt per Thalys circa 3 uur en 19 minuten vanaf Amsterdam.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links uw voordeligste reis:

Bekijk de website of gebruik de app van Trainline
Handig met meteen je ticket op je telefoon en met meldingen bij vertraging.
• TGV: www.tgv-europe.nl
• Thalys, naar Parijs: www.nshispeed.nl
• Trein naar St. Malo vanaf Parijs: www.raileurope.eu

Tip 1:
Soms zijn er speciale ticket aanbiedingen en is het voordeliger om naar Parijs te vliegen dan per trein te reizen. Hier vindt u tips om een goedkoop vliegticket naar Parijs te vinden.
Tip 2:
Kijk op dinsdagen of er lastminute aanbiedingen voor de trein naar Parijs zijn. Soms krijgt u dan 50% extra korting (vaak op 1e klas reizen)!
Metro

In Parijs moet u overstappen op de metro. Het metro netwerk in Parijs is snel, goedkoop en makkelijk. U moet alleen het systeem even doorhebben, daarom staat in de PDF een plattegrond met uitleg. Neemt u voor het overstappen voldoende tijd, een klein uurtje, voor het geval u vertraging heeft.
Auto
Met de auto vanaf Amsterdam is het ongeveer 800 kilometer rijden. U kunt gratis en veilig aan de haven parkeren,

 

Combinatie auto/trein

Het is ook mogelijk om met de auto naar Cherbourg te rijden, daar uw auto te parkeren en dan per trein naar St. Malo te reizen (of andersom). Op die manier kunt u aan het einde van de reis direct in uw auto stappen. Kijk voor de parkeermogelijkheid bij de reisinformatie van Cherbourg.

Een treinkaartje kost vanaf 31,50 Euro op doordeweekse dagen en zaterdag en 43,30 Euro op zondag. Houdt er wel rekening mee dat de reis duurt 4 tot 5 uur duurt en u 2 keer moet overstappen

Ook voor de reis die start in Brest en eindigt in Saint Malo is het mogelijk om eerst met de auto naar St. Malo te reizen en daar de trein naar Brest te nemen. Reistijd is ongeveer 4 uur met een overstap in Rennes en kost € 41,50.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van St. Malo

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Lorient (zuid Bretagne)

Vliegtickets

Vlieg via Parijs naar “Lorient airport” (LRT) in Zuid Bretagne. De reistijd is ongeveer 3,5 uur en vliegtickets vanaf € 157,-

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld is (LRT) en de luchthaven heet “Lorient airport”.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

KLM

Air France

momondo

www.cheaptickets.nl

Vanaf vliegveld Lorient naar de haven:
Met de taxi ongeveer een kwartier, kosten ongeveer € 25,-
+33 6 48 14 70 80 | +33 (0)2 98 90 21 21

Of bus T3 naar halte “SECURITE SOCIALE”:
15 minuten voor € 2,- en 10 minuten lopen.

Alternatieven:

1. Vlieg naar Brest (met overstap) en vervolg met de trein en bus.
(handig als u onze zuid Bretagne zeilreis boekt i.v.m. retourvlucht): vliegtickets vanaf € 164,-

Trein en bus via Quimper
Vanaf het vliegveld van Brest reist u 1,5 uur met de bus naar Quimper, vanwaar u met de trein in ongeveer 35 minuten naar het eindstation in Lorient (Gare de Lorient) kunt reizen. De trein rijdt een aantal keer per dag en treinticket kost ongeveer € 25,- 

Of met de trein via Quimper:
Neem een taxi van het vliegveld Brest naar het treinstation “Gare de Brest”, reistijd 15 tot 25 minuten, kosten ongeveer € 40,-

Dit kan ook met tram en bus in een uur en een klein stukje lopen voor slechts €1,60.
Vervolgens kunt u met een overstap in Quimper voor ongeveer € 30,- in ongeveer 2 uur naar Lorient.

 

2. Vlieg rechtstreeks naar Rennes en vervolg met de trein.
Vliegtickets vanaf € 148,-

Vanaf het vliegveld loopt u in een kwartier naar treinhalte “ST JACQUES DE LA LANDE” vanwaar u met 1 of 2 overstappen in ongeveer 2 uur naar het eindstation in Lorient (Gare de Lorient) kunt reizen.
De trein rijdt een aantal keer per dag en treinticket kost ongeveer € 25,- 

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Lorient

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Havens in Spanje

Gijon (Noord Spanje)

Spreek uit als: Giegon

Vliegtickets

Gijon heeft geen eigen vliegveld, maar vanaf het vliegveld kunt u rechtstreeks met bus naar de haven in een klein uurtje.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld is (OVD) en de luchthaven heet “Oviedo”, of ook “Asturias airport”, of soms “Santiago del Monte”. Vliegen is met een overstap in Londen. 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

momondo

www.lowcostairlines.nl

kiwi.com/nl/

www.cheaptickets.nl

Supersaver.nl

Iberia

Veuling

www.skyscanner.nl

 

Bus luchthaven

Vanaf “Asturias airport” kunt u in 45 minuten met de bus naar Gijon (Xixon). Deze bus rijdt elk uur en kost ongeveer € 9,-. Vanaf de eindstop is het 15 minuten lopen naar de jachthaven. , klik hier voor de bus tijden

Taxi
Met de taxi is het een kleine 40 minuten en deze kost ongeveer € 50,-
Radio Taxi Castrillón: 985 502 121
Radio Taxi Soto del Barco: 985 586 363
Radio Taxi Pravia: 985 820 808
Radio Taxi Gozón: 985 883 333

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Gijon

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

La Coruna (Noord Spanje)

Vliegtickets

Vanaf Schiphol kunt u naar La Coruna (vliegveld code LCG) vliegen met een overstap in Madrid. Snelste reistijd vanaf 5 uur, vliegtickets vanaf € 161,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld is (LCG). Vliegen is met een overstap in Madrid. 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

KLM

www.lowcostairlines.nl

Air Europa

Iberia

Veuling

 

Bus luchthaven

Vanaf het vliegveld in La Coruna kunt u de bus nemen naar Darsena de la Marina. Bus 4051 rijdt elk half uur en de reistijd is ook een half uur. Ticket kost € 1,50. klik hier voor de bus tijden

Taxi
Een taxi kost ongeveer € 20,- en de rit duurt ongeveer 20 minuten.
Radio Taxi Coruna: +34 981 24 33 33

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van La Coruna

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Vigo (Noord Spanje)

Vliegtickets

Vanaf Schiphol kunt u naar La Coruna (vliegveld code VGO) vliegen met een overstap in Madrid. Snelste reistijd vanaf 5 uur, vliegtickets vanaf € 155,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld is (VGO). Vliegen is met een overstap in Madrid. 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

KLM

www.lowcostairlines.nl

Air Europa

Iberia

Veuling

 

Bus luchthaven

Vanaf het vliegveld kunt u bus L9A nemen naar bushalte ‘Garcia Barbon’/ ’Policarpo Sanz’, vanwaar u in een kleine 10 minuten naar de jachthaven kunt lopen. Bus L9A rijdt elk uur en de reistijd is een half uur. Ticket kost € 1,35. klik hier voor de bus tijden

Taxi
Een taxi kost ongeveer € 20,- en de rit duurt ongeveer 15 minuten.

Alternatieven:
1. Vlieg rechtstreeks naar Santiago do Compostela (SCQ) en neem daar de trein naar Vigo, + 1,5 uur.
2. Of Boek een retour vlucht op La Coruna (als dat uw begin of eindhaven is) en neem daar de trein naar Vigo, + 1,5 uur.

bepaal hier uw alternatieve route: www.rome2rio.com

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Vigo

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Havens in Portugal

Lissabon

Vliegtickets

U kunt rechtstreeks naar Lissabon (code: LIS) vliegen vanaf Schiphol in ongeveer 3 uur. Vliegtickets vanaf € 53,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld is (LIS). 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

KLM

www.lowcostairlines.nl

Air Europa

Tap Air Portugal

 

Taxi

Een taxi kost ongeveer € 20,- en de rit duurt ongeveer 20 minuten.
Taxi: +351 21 841 3500

Bus

Vanaf het vliegveld, kunt u met bus 783 naar halte “Marquês de Pombal”. De reistijd is 20 minuten. Daar stapt u over op lijn 732 naar halte “Cais da Rocha” (12 haltes), dit duurt 20 ook minuten. Vanaf deze halte loopt u in 5 minuten naar de boot. Totale reistijd is iets meer dan een uur: Kijk hier voor tijden.

Metro en sneltrein:

Vanaf het vliegveld, kunt u de Metro lijn ‘Vm’ naar halte “Alameda”. Deze rijdt elke 20 minuten en de reistijd is een kwartier. Daar stapt u over op lijn ‘Vd’ naar halte “cais de Sodre”, dit duurt 10 minuten en deze metro rijdt elk half uur.

Daar stapt u over op de sneltrein naar Cascais, halte “Alcantara-Mar”, deze rit duurt 4 minuten. Vanaf deze halte loopt u in 5 minuten naar de boot. Totale reistijd is een klein uurtje.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Lissabon

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Porto

Vliegtickets

U kunt rechtstreeks naar Porto (code: OPO) vliegen vanaf Schiphol in ongeveer 2 uur en 3 kwartier. Vliegtickets vanaf € 65,-.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld is (OPO). 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

KLM

www.lowcostairlines.nl

Air Europa

Tap Air Portugal

 

Taxi
Een taxi kost ongeveer € 25,- en de rit duurt ongeveer 20 minuten.

Metro en bus

Of u stapt op de metro (lijn E) naar het centrum (halte: “Casa de Musica”). Ticket kost €2,- en de rit duurt 20 minuten. klik hier voor de metro lijnen

Vervolgens kunt u met bus 902, of 903, of 907 naar de zuidoever (halte: “Chas”), vanwaar het 10 minuten lopen is naar de boot. Buskaartje kost € 1,20 en de rit duurt een kwartier, deze bussen rijden elke 6 minuten. klik hier voor de bus tijden

type halte “Chas3” i.p.v. “Chas” en “Casa de Musica” voor de halte in het centrum.

Richting (way):
Bolhao = centum.
Monta de Virgem is richting het zuiden.

Totale reistijd ongeveer een uur, kosten ongeveer € 3,50.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Porto

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Madeira

Funchal

Vliegtickets

Madeira heeft 1 vliegveld, niet ver van de haven (en hoofdstad) Funchal. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 4 uur vliegen. 

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. De code van het vliegveld op Madeira is FSC.

Zoek vervolgens met deze links uw voordeligste vlucht:

www.skyscanner.nl

Expedia.nl

Transavia
Vanaf € 80,- (vanaf Schiphol)

TAP air Portugal
Vanaf € 139,- (vanaf Schiphol)

momondo

www.skyscanner.nl

www.lowcostairlines.nl

kiwi.com/nl/

www.cheaptickets.nl

Bus luchthaven

Vanaf het vliegveld kunt u rechtstreeks met Aerobus nummer 20 naar de eindhalte in Funchal, voor de jachthaven. Een ticket kunt u in de bus kopen en kost € 5,-. De reistijd is 37 minuten. Vanaf deze halte loopt u in 5 minuten naar de boot. klik hier voor de bus tijden

Taxi
Een taxi kost ongeveer € 30,- en de rit duurt ongeveer 25 minuten.

 

Plattegrond van de haven

Download de PDF: routebeschrijving met plattegrond van de haven van Madeira

Tips

• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Probeer eventueel 2 enkele reizen i.p.v. 1 retour voor gunstigere reis tijden.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.

Havens in Schotland

Aberdeen (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

U kunt naar Aberdeen (luchthaven code ABZ) vliegen in 1 uur en 25 minuten en vandaar verder met de bus naar de haven. Reistijd 2 uur met 2 overstappen. Vervolgens loopt u in 5 minuten naar het schip.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com retour vanaf € 159,- enkele reis vanaf € 79,-(met overstap)

www.easyjet.com

www.britishairways.com (retour vanaf € 123,- met overstap in Londen)

KLM city hopper vanaf € 198,-

www.cheaptickets.nl (vanaf € 137,- met overstap in Londen)

 

Taxi

Met de taxi kunt u vanaf het vliegveld naar de haven. Reistijd ongeveer 20 minuten, kosten £ 27,- tel: +44 1224 232426

Bus

Met bus 727 kunt u vanaf het vliegveld naar de haven. Vul in ‘Aberdeen airport’ en ‘Aberdeen Union Square Bus Station’ (stance 14). Reistijd ongeveer 30 minuten. Vanaf het busstation loopt u in 5 minuten naar de haven

U kunt uw busticket bij een loket of in de bus kopen, of op uw smartphone: http://www.traveline.info/

apps:

www.firstgroup.com

https://play.google.com

Download hier de gratis reis App met tijden en plattegronden voor iPhone en hier voor Android. 

Alternatief

Vlieg voordelig naar Edinburgh (of Glasgow) en ga verder met de trein of bus.

U kunt u met de trein in 2 uur naar Aberdeen (station is vlakbij de haven) voor £ 25,- (£ 12,- na 18:00)

Met bus M11 kunt u in 3 uur naar Aberdeen, tussen £ 1,-  en £ 33,-)

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Aberdeen

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Glasgow (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
In Glasgow liggen we niet met de Cherokee in het centrum, maar een stukje daarbuiten in Greenock. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

www.easyjet.com, met bagage vanaf € 86,-, reistijd 1,5 uur.

KLM city hopper vanaf € 98,-

www.flybe.com, met bagage vanaf € 144,- (met overstap op Birmingham), reistijd 8 uur.

www.britishairways.com

www.ryanair.com/nl

www.cheaptickets.nl

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven, de reistijd is ongeveer 25 minuten en de rit kost rond de £39,-.

Trein
Vanaf het vliegveld kunt u ook in een uur met een overstap met de sneltrein naar Greenock voor ongeveer £8,-. Zie hiervoor onze pdf route beschrijving hieronder.

App
Download gratis de FREE Traveline Scotland App voor onderweg.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Glasgow Greenock

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Kirkwall (Schotland, Orkney eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Inverness. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.kiwi.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Over Kiwi.com: Reis alleen met handbagage en vlieg snel (3,5 uur) en goedkoop naar de Orkney of Shetland eilanden. Zeilpak en laarzen kunt u bij ons huren (of aandoen tijdens boarden). Dekbed is sinds dit jaar standaard inbegrepen.

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is via Londen met www.cheaptickets.nl vanaf € 174,- of www.britishairways.com vanaf € 197,- reistijd 6 uur met 2 overstaps.
2. Of vlieg naar Aberdeen met www.britishairways.com vanaf € 113,- of met www.flybe.com vanaf € 147,- en neem vanaf daar de ferry voor £20,20.
De ferry doet er 6 uur over van Aberdeen naar Kirkwall.
3. Vlieg naar Inverness en neem daar de goedkope express bus naar Kirkwall, £ 20,- reistijd 5 uur

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor € 11,- in 13 minuten.

Bus
Of met stage coach 4 in 11 minuten naar Kirkwall voor € 4,-. Vanaf de bushalte bent u in 5 minuten aan boord, deze bus gaat elk uur.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Kirkwall

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Kyle of Lochalsh (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Hoewel Kyle of Lochals geen vliegveld heeft, is dit Schotse knooppunt makkelijk te bereiken doordat het trein en busstation aan de haven liggen. De makkelijkste manier is om naar Inverness te vliegen, maar via Glasgow of Aberdeen is ook mogelijk. Met vervolgens een schitterende bus/ treinreis door de Highlands.

Vul om uw route te bepalen, via deze link uw eigen woonplaats in als vertrek punt en de haven van bestemming als eindpunt,: www.rome2rio.com

 

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Houd voor uw terugvlucht rekening met de trein/bus reistijd naar Inverness

KLM

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

www.britishairways.com

 

Bus en trein van Inverness naar Kyle of Lochalsh

Met de buslijn 11 kunt u vanaf het vliegveld in 22 minuten naar het centrum van Inverness, ‘‘opp Sports Direct’’ voor £ 4,- De bus rijdt elke 20 minuten. kijk hier voor de www.traveline.info

Bus
Vervolgens loopt u een klein stukje door naar het busstation “stance 2” Met bus 917 kunt u in 2 uur naar Kyle of Lochalsh, vanwaar het het 5 minuten lopen is naar de Cherokee. Prijs, £ 20,50, ticket kunt u op het busstation kopen.

Of met de Trein vanuit Inverness centrum
Vervolgens loopt u in 2 minuten naar het treinstation, vanwaar u een prachtige treinreis kunt maken voor € 29,-  en bent u in ongeveer 2,5 uur in Kyle of Lochals: www.scotrail.co.uk

App
Download gratis de FREE Traveline Scotland App voor onderweg.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Kyle of Lochalsh

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Let op dat op er zondagen minder treinen en bussen rijden.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Lerwick / Sumburgh (Schotland, Shetland eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Glasgow. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

www.kiwi.com 

Over Kiwi.com: Reis alleen met handbagage en vlieg snel (3,5 uur) en goedkoop naar de Orkney of Shetland eilanden. Zeilpak en laarzen kunt u bij ons huren (of aandoen tijdens boarden). Dekbed is sinds dit jaar standaard inbegrepen.

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is via Londen met www.cheaptickets.nl (vul in Sumburgh als luchthaven) vanaf € 188,- of www.britishairways.com vanaf € 181,- (vul in Sumburgh als luchthaven), reistijd 8,5 uur.
2. Of vlieg naar Kirkwall of Aberdeen en neem vanaf daar de ferry. De overtocht van Aberdeen naar Lerwick duurt 12,5 uur en de prijs is vanaf £26,50.

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor £40,-, reistijd 30 minuten.

Bus
Vanaf het vliegveld kunt u met de bus lijn 6 naar de haven voor £3,- in 50 minuten. Kijk hier voor de bustijden.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Lerwick

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Oban (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Oban heeft geen eigen luchthaven, u kunt op Glasgow vliegen en dan met de trein of bus naar Oban. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

KLM (retour vanaf € 99,-)

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com

www.easyjet.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Trein

U kunt vanaf het vliegveld in 25 minuten met de “airport express” 500 naar treinstation “Glasgow Queen Street”. Kaartje kunt u in de bus kopen voor ongeveer £ 5. De bus rijdt elke 10 minuten: https://www.firstgroup.com/

Hiervandaan kunt u in 3 uur en 10 minuten naar het eindstation in Oban reizen met de trein voor £ 25,- http://www.nationalrail.co.uk/

 

Alternatief met de City link Bus

U kunt ook vanaf het vliegveld naar Oban met de Citylink bus: http://www.citylink.co.uk/index.php

voor £ 28,50. Reistijd tussen 2,5 tot 5 uur. 

Of met bus 500 “airport express” (25 min), of bus 26 (1 uur) naar Glasgow ‘Buchanan bus station’ (naast treinstation “Glasgow Queen Street”) en daar overstappen op de city link bus 976 naar Oban. Voor de terugweg vanaf Oban is deze optie zeker sneller. Bus 500 rijdt elke 10 minuten: https://www.firstgroup.com/

 

Taxi

U kunt met de taxi vanaf Glasgow airport naar Glasgow Queen Street voor £ 19,- en daar op de trein stappen.

App
Download gratis de FREE Traveline Scotland App voor onderweg.

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Oban Marina

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Let op dat op er zondagen minder treinen en bussen rijden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Peterhead (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

U kunt naar Aberdeen (luchthaven code ABZ) vliegen in 1 uur en 25 minuten en vandaar verder met de bus naar Peterhead. Reistijd 1,5 uur met 1 overstap. Vervolgens loopt u in 10 minuten naar het schip.

Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com retour vanaf € 159,- enkele reis vanaf € 79,-(met overstap)

www.easyjet.com

www.britishairways.com (retour vanaf € 123,- met overstap in Londen)

KLM city hopper vanaf € 198,-

www.cheaptickets.nl (vanaf € 137,- met overstap in Londen)

Expedia.nl

]Bus van Aberdeen naar Peterhead

Vanaf het vliegveld kunt u met bus 747 in 40 minuten naar de halte Ellon, Park & ride. Deze bus rijdt elk uur en kost ongeveer € 4,-. Kaartje kunt u in de bus kopen.

Hier kunt u overstappen op Bus 60, 64 of X60 en rijdt u nog 25 minuten verder naar ‘Peterhead Skerry Drive’, vanwaar u in ongeveer 10 minuten naar de boot loopt.

Totale reistijd ongeveer 1,5 uur met 1 overstap: http://www.traveline.info/
Vul in ‘Aberdeen airport’ en ‘Peterhead Skerry Drive’.

 

Alternatieve luchthaven

Vlieg voordelig naar Edinburgh (of Inverness) en ga verder met de trein of bus.

U kunt u met de trein in 2 uur naar Aberdeen (station is vlakbij de haven) voor £ 25,- (£ 12,- na 18:00)

Met bus M11 kunt u in 3 uur naar Aberdeen, tussen £ 1,-  en £ 33,-)

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Peterhead

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Scalloway / Sumburgh (Schotland, Shetland eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Glasgow. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

• www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is via Londen met www.cheaptickets.nl (vul in Sumburgh als luchthaven) vanaf € 188,- of www.britishairways.com vanaf € 181,- (vul in Sumburgh als luchthaven), reistijd 8,5 uur.
2. Of vlieg naar Kirkwall of Aberdeen en neem vanaf daar de ferry. De overtocht van Aberdeen naar Lerwick duurt 12,5 uur en de prijs is vanaf £26,50.

Taxi
Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor £50,-, reistijd 30 minuten.

Bus
Vanaf het vliegveld kunt u met de bus naar de haven in ongeveer 2 uur, voor ongeveer £ 6,- (inclusief overstap in Lerwick), kijk voor de tijden op www.traveline.info. Vul in ‘Sumburgh airport’ en ‘Scalloway Fisherries college’. Download hier de gratis reis App met tijden en plattegronden voor iPhone en hier voor Android.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Scalloway

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Stromness (Schotland, Orkney eilanden)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Aberdeen of Inverness. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

www.flybe.com

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Bus

Vanaf het vliegveld kunt u met stage coach 3 & 4 u in 11 minuten naar Kirkwall centrum. Daar kunt u overstappen op bus X1 naar stromness. Het busstation is naast de haven. Totale reistijd ongeveer 1 uur, kosten ongeveer £ 4,55

Taxi

Vanaf de luchthaven kunt u een taxi nemen naar de haven voor ongeveer £ 25,- in 25 minuten, tel 0044 1856 875511

Alternatieven
1. Een goedkoper alternatief is misschien via Londen met www.cheaptickets.nl vanaf € 174,- of www.britishairways.com vanaf € 197,- reistijd 6 uur met 2 overstaps.
2. Of vlieg naar Inverness (ook leuk om te overnachten), neem de trein of bus (€ 4,-) naar Scrabster (hele mooie route) en vervolgens de ferry (£ 19,40 – 1,5 uur) naar Stromness.
3. Vlieg naar Inverness en neem daar de goedkope express bus naar Stromness, £ 20,- reistijd 4 uur

 

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Stromness

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Stornoway (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Vliegtickets
Er zijn 3 standaard mogelijkheden vanaf Amsterdam, met 1 overstap in Edinburgh, Glasgow of Inverness. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

KLM

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

www.britishairways.com

 

Er zijn maar weinig vluchten beschikbaar, als u laat boekt heeft u geen (betaalbare) vlucht meer.

Alternatief:
Vlieg naar Inverness (vanaf € 80,-) en ga met de bus en ferry via Ullapool. Extra reistijd 5,5 uur, kosten € 56,-.

 

Taxi
Vanaf het vliegveld kunt u in 10 minuten met de taxi naar de haven, tel: 01595 880840.

Bus
U kunt ook met de bus naar ‘Bus station on South Beach’, vanwaar u in 5 minuten aan boord bent. Reistijd met de bus is 19 minuten, plan hier uw route. Vul in ‘Stornoway airport’ en ‘de postcode HS1 2DF’. Download hier de gratis reis App met tijden en plattegronden voor iPhone en hier voor Android.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Stornoway

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Op de Noordelijke eilanden zijn vluchten soms vertraagd door de harde wind. Boek daarom uw hele reis als geheel bij één aanbieder, zodat als u door vertraging uw aansluiting mist, alle kosten (zoals omboeken, eten en eventueel een hotel overnachting) vergoed worden.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Wick (Schotland)

Let op tijdsverschil: 1 uur vroeger dan in Nederland.

Wick heeft een kleine luchthaven, soms is het daardoor voordeliger om naar Inverness, Edinburgh of Aberdeen te vliegen en met de trein of bus verder naar Wick.
Reistijd met de bus is 3 uur en met de trein 4,5 uur vanaf Inverness.

Vul om uw route te bepalen, via deze link uw eigen woonplaats in als vertrek punt en de haven van bestemming als eindpunt,: www.rome2rio.com

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Houd voor uw terugvlucht rekening met de trein/bus reistijd naar Inverness

KLM

Expedia.nl

Easyjet

britishairways

Vanaf vliegveld Inverness / Aberdeen:

Met de buslijn 11 kunt u vanaf het vliegveld in 22 minuten naar het centrum van Inverness, ‘Inverness Bus Station’ voor ongeveer £ 4,-, ook vlakbij het treinstation. De bus rijdt elke 30 minuten en uw kaartje betaald u in de bus. kijk hier voor de tijden lijn 11

Buslijn 11 rijdt vanaf Nairn, die aansluit op lijn 10 naar/van Aberdeen.

Bus of trein naar Wick

Reistijd met de bus is 3 uur en met de trein 4,5 uur vanaf Inverness: Citylink  of Traveline 

Vervolgens kunt in 5 minuten met een taxi naar het schip of een kwartiertje lopen.

App
Download gratis de Traveline Scotland App voor onderweg.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Inverness naar Wick

Tips

• Soms is het voor een enkele reis goedkoper om toch een retourvlucht te boeken
• Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger uw vlucht.
• Let op dat op er zondagen minder treinen en bussen rijden.
• Verleng uw vakantie en vergemakkelijk eventueel uw transfer met een extra overnachting aan wal.
• Plan uw reis met het openbaar vervoer naar Schiphol via www.ov92929.nl

Havens in Noord-Ierland

Belfast (Noord-Ierland)

Let op:

-tijdsverschil is 1 uur vroeger dan in Nederland.
-De valuta in Noord ierland is in Sterling pound. Kijk voor informatie op www.wisselkoers.nl.

Vliegtickets
Vlieg voordelig naar Belfast. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt. Let op, Belfast heeft 2 luchthavens, City centre ligt het dichtst bij de boot.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

www.lowcostairlines.nl

www.easyjet.com, met bagage vanaf € 74-,

KLM city hopper vanaf € 107,-

www.flybe.com vanaf € 116,- (met overstap), reistijd ongeveer 4 uur.

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Of, als de zeilreis eindigt in Dublin, boek een retour Dublin en reis verder met de bus (X1, X2 voor de terugweg) rechtsreeks naar Belfast vanaf het vliegveld. Kijk voor informatie en vertrektijden van de buslijnen Translink Goldline.ranslink Goldline op de site www.translink.co.uk. Reistijd: 1 uur 50, prijs 8 pond. U kunt uw buskaartje online kopen bij Translink Goldline.

Taxi
Reistijd is ongeveer 10 minuten en kosten zijn rond de £ 8,50.
(taxi vanaf international airport kost £ 35).
Voor taxi reserveringen kunt u bellen met tel. +44 (0) 28 9073 2400 of kijk op www.belfastcityairporttaxis.co.uk.

Bus
Vanaf Belfast City airport kunt u ook met de bus naar de haven, zie de routebeschrijving in de pdf hieronder.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Belfast

Portrush (Noord-Ierland)

Let op:

-tijdsverschil is 1 uur vroeger dan in Nederland.
-De valuta in Noord ierland is in Sterling pound. Kijk voor informatie op www.wisselkoers.nl.

Vliegtickets
Vlieg voordelig naar Belfast en vervolg uw weg met de bus of trein. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

www.lowcostairlines.nl

www.easyjet.com, met bagage vanaf € 74-,

KLM city hopper vanaf € 107,-

www.flybe.com vanaf € 116,- (met overstap), reistijd ongeveer 4 uur.

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

 

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Belfast

Havens in Ierland

Dublin (Ierland)

Let op:

-tijdsverschil is 1 uur vroeger dan in Nederland.
-De valuta in Ierland is in euro

Vliegtickets
Vlieg voordelig in 1 uur en 40 minuten naar Dublin. Vul om uw route te bepalen, via deze website www.rome2rio.com uw eigen woonplaats in als vertrekpunt en de haven van bestemming als eindpunt.

Zoek vervolgens met deze links en banners uw voordeligste vlucht:

Expedia.nl

www.lowcostairlines.nl

• Aer Lingus, vanaf € 115,- (met bagage)

RyanAir vanaf € 51,-

• www.easyjet.com,

KLM city hopper vanaf € 169,-

www.flybe.com 

www.britishairways.com

www.cheaptickets.nl 

Bus

Vanaf het vliegveld kunt u bus 747 nemen naar bus stop No. 7623, east Wall road, 3 Arena. Rijd elke 15 minuten en de rit duurt een half uur. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen, over de brug en langs het water, naar de Cherokee. Uw kunt uw kaartje in de bus kopen ,kosten ongeveer € 7,-
https://www.dublinbus.ie/Your-Journey1/Timetables/All-Timetables/74711/

U kunt ook een taxi nemen, de reistijd is ongeveer 30 minuten en de kosten ongeveer € 25,-. City Cabs: Tel: + 353 1 8727272.

Plattegrond van de haven

 Download de PDF routebeschrijving met plattegrond van Dublin