Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Baan op een zeiljacht, bemanning ‘Boots’ gevraagd (man/vrouw)

Vacature voor bemanning, bootsman/ kok (m/v) op zeiljacht Cherokee

Voor ons zeiljacht Cherokee zoeken we een ‘boots’ (bootsman/ bootsvrouw) die ook kan koken (eenvoudige doch voedzame maaltijden). Met de Cherokee varen we trajectreizen van ongeveer een week, in de periode van juni t/m oktober. Voor het seizoen 2024 zoeken we iemand vanaf 24 juli.

De Cherokee is 16 meter en kan maximaal 8 passagiers meenemen, daardoor hebben we als bemanning intensief contact met de passagiers, wat leuk is, maar waardoor je ook weinig privacy hebt (dus daar moet je wel tegen kunnen). Daarbij moet gezegd worden dat juist door ons vaargebied we leuke en zelfredzame passagiers hebben, die uitzien naar een leuke vakantie in mooie natuur. 

Het leuke van werken op het zeiljacht Cherokee is de kleinschaligheid, de afwisseling van de vaargebieden (vrijwel elke dag liggen we in een nieuwe haven), maar ook zeker de relaxte manier van varen (bij ons aan boord geen paniekerig gedoe of geschreeuw). Geleidelijk aan leer je steeds meer over zeilen en navigatie en als je dat goed onder de knie hebt ook manoeuvreren. Hoewel er natuurlijk dagelijks bepaalde werkzaamheden gedaan moeten worden die tijdgebonden zijn, krijg je hierin wel vrijheid en eigen verantwoording. ’s Avonds na het eten ben je natuurlijk helemaal vrij om te doen wat je wilt. 

Op de wisseldagen (anderhalve dag) moet je boodschappen doen voor bijna de hele week (zoveel mogelijk biologisch), een aardige klus en organisatie. 

Tijdens onze oversteken (de categorie A reizen) krijg je de leiding over de 3e wacht (na de inwerk periode). Je moet dus situaties goed kunnen inschatten, kunnen zeilen en kennis van zeevaartkunde hebben, maar ook op een goede en leuke manier met de passagiers om kunnen gaan.

Kun je zeilen, heb je zeebenen en ben je op zoek naar een leuke leer-werkplek (de vaartijd wordt opgeschreven in je monsterboekje), in een heel mooi en afwisselend vaargebied en ben je klantgericht en enthousiast? En vind je het niet erg om te koken, boodschappen te doen en flink je handen uit je mouwen willen steken? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen.

Nodige eigenschappen voor het werken op een zeiljacht

Zeilervaring, goed humeur, gastvriendelijk, praktisch en flexibel.

Werkzaamheden van een baan op een zeiljacht:

Op een leuke manier het schip runnen en onze passagiers aansturen. Het schip vaarklaar maken en zeilhandelingen etc. Dagelijks koken voor kleine groep, kunnen spreken van meerdere talen en 1x per week de boodschappen doen voor de hele week. Hiervoor hebben we receptenboek met gerechten van 0.a. Jamie Oliver en Jeroen Meus aan boord, met eenvoudige doch voedzame maaltijden met lekker veel groente. Voor de boodschappen hebben we een handige checklist.

Wil je meer leren om bijvoorbeeld schipper te worden, dan leer ik je graag meer, afhankelijk van je kunnen en inzet.

Nodige papieren:

Voor een baan op een zeiljacht werkt het in je voordeel als je over de volgende certificaten beschikt, volgens STCW 2010:

– Basic Safety
– Vaarbevoegdheid rating deck / opleiding Enkhuizer Zeevaartschool
– Medische keuring
– Marcom B

Werken op een zeiljacht, ons vaargebied: 

– Ierland
– Schotland
– Faröer eilanden
– Spanje (Atlantisch)
– Portugal
– Azoren
– Canarische eilanden
– Verenigd Koninkrijk
– Frankrijk

werken op een zeiljacht

Gage (loon)

€ 2.088 bruto/€ 1.872,- netto per maand (minimumloon voor 36 uur per week) + eten en drinken aanboord + pensioen (verplicht bedrijfspensioenfonds koopvaardij) en vliegtickets worden vergoed. Aan het einde van elke reis gaan we uit eten, hier krijg je een losse vergoeding voor (drank is dan voor je eigen rekening). Vakantie of partner mee (voor 1 of 2 reizen), mogelijk in overleg. Als je een monsterboekje hebt dan kan de vaartijd geregistreerd worden.

Contactgegevens

Lijkt het je een leuke uitdaging om te werken op een zeiljacht? Je kunt je sollicitatie + cv en contactgegevens opsturen per e-mail.
Heb je vragen of wil je nog meer informatie over deze vacature, neem dan contact op met:

Jouke Lemmers
E-mail: info@offshore-yacht-charter.com
Telefoon: +31 (0) 6 1695 22 63