Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilvakantie op de Kanaaleilanden  | Offshore Yacht Charter

Tot de Kanaal Eilanden behoren de grote eilanden Jersey, Guernsey, Alderney, Sark en Herm. De eilanden liggen vlak voor de Franse kust van Normandië, dichter bij Frankrijk dan bij Engeland en zijn lange tijd voor beide landen een bron voor conflicten geweest. Maar uiteindelijk is de cultuur van beide landen met elkaar versmolten en dat is juist één van de dingen die een zeilvakantie rond de Kanaaleilanden een bijzondere bestemming maken.

De mooie Bretons/Normandische natuur met spectaculaire getijden en de Britse levendigheid zijn een ideale combinatie voor een leuke zeilvakantie. Zo hebben we ’s ochtends bij het ontbijt lekkere croissants en kunnen we ’s avonds na het eten in een Engelse pub nagenieten van een mooie zeilreis op de Kanaal Eilanden.

 
Cherokee Kanaal eilanden
Zeilreis kanaal eilanden
segeltörn Kanal Inseln

Meezeilen rond de Kanaaleilanden

De Kanaal Eilanden zijn een bijzondere eilanden groep en ideaal om te verkennen door middel van een meezeilvakantie, omdat meezeilen een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien, waarbij u zich nergens druk over hoeft te maken. U hoeft geen zeilervaring te hebben voor onze rondreizen op de Kanaaleilanden.

De zeilreizen rond de Kanaaleilanden zijn beschut tegen de deining van de Atlantische Oceaan. Wel moeten we hier serieus rekening houden met het getij, het getij is hier de klok. De stroming is vaak zo sterk, dat het geen zin heeft om hier tegen in te zeilen, daarom zeilen we het liefst met de stroming mee. Daarbij hebben sommige havens, zoals St. Peter port op Guernsey, drempels voor de haven waardoor we er alleen bij een bepaalde waterstand in- of uit kunnen. Ook zijn er bepaalde stroomversnellingen zoals ’the Swinch’ en ‘Alderney Race’, waar het zo hard stroomt dat deze vaak afgeraden worden, omdat er een zeer onstuimige zee kan staan. Hier kunnen we met de Cherokee natuurlijk prima zeilen, maar dit moet wel goed getimed worden. Kortom, een aangenaam vaargebied met voldoende uitdaging voor een avontuurlijke en actieve meezeilvakantie rond de Kanaaleilanden.

Little Sark, la coupe, channel islands

Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Op onze traject zeilreizen met categorie C zijn de dag afstanden korter, waardoor er ook voldoende tijd is om aan land te gaan. Dit kunt u zelf invullen, bijvoorbeeld een mooie wandeling maken op Alderney of bijvoorbeeld even shoppen in St. Helier op Jersey.

Tijdens de zeilreis zullen we regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet, het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen van een onvergetelijke zeilvakantie rond de Kanaaleilanden.

Segelurlaub Kanal Inseln
sailing holidays channel Islands
Zeilvakantie kanaal eilanden

Rondreis Kanaaleilanden

De Kanaal Eilanden liggen vrij dicht bij elkaar, maar hebben allemaal hun eigen karakter en schoonheid. De flora van de Kanaaleilanden is ook zeer divers. Door de warme golfstroom heerst er een mild klimaat en groeien er onder andere mediterrane planten en palmbomen. Ten zuiden van Jersey ligt nog een klein Frans eilandje, Iles Chausey. Met hoogwater verdwijnt dit eilandje bijna onderwater. Hier kan dan ook alleen met heel goed weer geankerd worden.

De rondreizen rond Kanaal Eilanden hebben voor ieder wat wils, van leuke en levendige havens tot prachtige en spectaculaire ankerplaatsen op bijvoorbeeld het eiland Sark.

De Kanaaleilanden zijn autonome gebieden en maken officieel geen deel uit van Groot Brittannië. Ze vallen niet onder de premier of het parlement, maar ze hebben hun eigen wetten, rechtspraak en valuta. Op Jersey betaald u met het Jersey pond en op de overige eilanden met het Guernsey pond. Deze valuta zijn gekoppeld aan de Britse pond, waar u natuurlijk ook mee kunt betalen.

Zeilreizen rond de kanaal eilanden
geurnsey

Kijk voor de mogelijkheden voor een zeilreis rond de Kanaaleilanden in ons zeilvakantie vaarschema.