Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilvakantie in Noorwegen | Offshore Yacht Charter

De Noorse kust bestaat uit vele fjorden en ontelbaar eilanden. Dit biedt een beschut vaargebied in spectaculair mooie natuur, waar we natuurlijk ook tijd maken voor mooie wandelingen.

In het zuiden van Noorwegen is bijna geen getij en houden de rotsen de warmte van de zon goed vast, hier kun je lekker zwemmen. De Noorse westkust bestaat uit diepe fjorden die ver landinwaarts gaan, met steile hoge kliffen en prachtige watervallen, maar ook een aantal leuke steden. Naar het Noorden wordt het landschap steeds ruiger met gletsjers en veel wildlife.

 

 
Rondreizen in Noorwegen
Meezeilvakantie in Noorwegen
zeilvakantie Noorwegen solo reiziger

Meezeilvakantie in Noorwegen

De Noren zijn trots op hun mooie land en de Noorse vlag wappert bijna overal. De bevolking bestaat uit slechts 6 miljoen personen, terwijl het bijna 10 keer groter is dan Nederland.

De Noorse kust lijkt op die van Chili, maar is toegankelijker. Een aantal steden zoals Trondheim, Alesund, Bergen en Stavanger zijn makkelijk bereikbaar per vliegtuig en tussen deze steden kunnen we een prachtige zeiltocht maken langs eilanden, kleine haventjes en diep de fjorden in zeilen. Meezeilen is een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien,  U hoeft geen zeilervaring te hebben voor onze zeilreizen in Noorwegen.

 

Meezeilen Alesund Noorwegen

Zeilreizen in Noorwegen

De zeilreizen in Noorwegen zijn grotendeels beschut tegen de deining van de Atlantische Oceaan. De vele eilandjes en kleine haventjes bieden veel mogelijkheden waarmee we kunnen anticiperen op weer en wind. De exacte planning is dus afhankelijk van de wind, maar de prachtige Noorse fjorden zoals het Hardangerfjord, Sognefjord en het prachtige Geirangerfjord staan zeker op het programma!

Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Op onze traject zeilreizen met categorie C zijn de dag afstanden korter, waardoor er ook voldoende tijd is om aan land te gaan. voor bijvoorbeeld een mooie wandeling.

De Noorse kust ligt op een dag of twee varen vanaf Schotland. De Orkney en Shetland eilanden waren vroeger voor de Vikingen een springplank naar de Faeröer, door naar IJsland, verder naar Groenland en zelfs naar Amerika (Leif Eriksson ontdekte New Foundland 500 jaar voor Columbus).

Zeilervaring heeft u niet nodig. Bij aanvang van de vakantie wordt door de bemanning uitleg gegeven over het schip, het zeilen en de veiligheid aan boord.

U bepaalt daarna zelf of u fanatiek mee wilt helpen of meer wilt relaxen, meestal is het een combinatie. Behalve de schipper is er ook een bootsman/vrouw aan boord, die tevens (met hulp van de passagiers) kookt.

Tijdens de zeilreis zullen we regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet, het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen van een heerlijke zeilvakantie in Noorwegen.

Haven Bergen Noorwegen

Rondreizen in Noorwegen

Als u een rondreis wilt maken, maar dan zonder asfaltwegen, dan is een rondreis met een zeiljacht de ideale mogelijkheid. Het mooie van deze rondreizen is natuurlijk het zeilen. Puur op windenergie en gebruikmakend van het tij zeilen we van de ene plek naar de andere. Elke dag bent u weer in een nieuwe haven of ankerplek en u komt op deze manier op plekken waar u anders niet zomaar komt. Bovendien reist uw accommodatie vanzelf mee, wel zo makkelijk.

U komt aan boord in een groepje gelijkgestemden terecht; mensen die houden van het water en natuur. Door het samen zeilen ontstaat er snel een groepsgevoel en een leuke sfeer. Slapen en eten doet u aan boord en de laatste avond gaan we met zijn allen uit eten.

U kunt individueel boeken als solo reiziger (wij rekenen geen alleen-gaanden toeslag), maar u kunt ook als koppel of met een kleine groep op onze rondreizen boeken. Ook kunt u het schip met bemanning privé huren (privé charter) voor een rondreis, afhankelijk van onze beschikbaarheid. In het zeilvakantie vaarschema vindt u bij alle zeilreizen een lijst van deelnemers zodat u van te voren kunt zien wie er met ons meezeilen en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

 

Houten vuurtoren Stabben - Noorwegen

Milieuvriendelijke en duurzame rondreizen in Noorwegen

Een rondreis met Offshore Yacht Charter is duurzaam en milieuvriendelijk, aangezien het zeiljacht Cherokee voornamelijk wordt voortbewogen door de wind en de stroming. We maken tevens gebruik van een zonnepaneel en windgenerator, tijdens de rondreis leggen we per week gemiddeld 300 kilometer af op windenergie. Daarnaast maken we aan boord gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en kopen we zoveel mogelijk biologisch proviand in. Voor de liefhebber wordt er graag vegetarisch gekookt.

Een avontuurlijke rondreis met een kleine groep, het aanlopen van onbekende kusten en havens, lekker eten en relaxed vakantie vieren zorgen voor een leuke groepssfeer en veel gezelligheid. Wij hopen u daarom een keer te mogen verwelkomen op één van onze rondreizen aan boord van zeiljacht Cherokee!

geirangerfjord zeilreis Noorwegen

Kijk voor de mogelijkheden voor een zeilreis in Noorwegen in ons vaarschema.