Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilreizen met sightseeing | buiten de gebaande paden

Bent u op zoek naar bijzondere zeilreizen? Met ook tijd voor sightseeing, of juist een uitdagende mijlenmaker? Zeil dan mee op ons zeiljacht ‘Cherokee’ voor onvergetelijke zeilreizen in Ierland, Schotland, de Faeröer eilanden of Spanje en Portugal. Als u zich thuis voelt op het water, voelt u zich thuis bij ons. Bekijk ons zeilvakantie vaarschema voor een compleet overzicht van al onze zeilvakanties.

Zeilreizen met of zonder zeilervaring

Zeilervaring heeft u niet nodig, want de schipper en eigenaar, Jouke Lemmers, is ervaren met het zeilen op zee en heeft officiële vaarbevoegdheid als kapitein zeilvaart. Bij aanvang van de zeilreis wordt door de bemanning uitleg gegeven over het schip, het zeilen en veiligheid aan boord. Zeilpakken kunt u bij ons huren voor € 30,-  en reddingsvesten kunt u uiteraard gratis gebruiken.

Ervaren zeilers zijn natuurlijk ook van harte welkom om met ons mee te zeilen en kunnen hun zeilervaring uitbreiden op onze speciale zeezeiltrainingen en/of mijlenmakers.

Natuurlijk is er altijd tijd om achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de omgeving en de atmosfeer. Hoeveel u wenst te doen is aan uzelf.

Zeilreizen-Segelurlaub-Cherokee

Zeilreizen voor individuelen & couples

U kunt individueel meezeilen (wij brengen geen alleengaanden toeslag in rekening), maar u kunt ook als couple of met een kleine groep op onze zeilreizen boeken. Ook kunt u het schip met bemanning privé huren (privé charter), afhankelijk van de beschikbaarheid.

Onze zeilreizen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, van actief zeezeilen tot relaxed eilandhoppen. Alle zeilreizen hebben hun eigen categorie (A t/m E) zodat u gemakkelijk zelf kunt kiezen wat u het meest aanspreekt.

In het zeilvakantie vaarschema staat de categorie vermeld bij elke zeilreis. Ook vindt u bij elke zeilreis een lijst van deelnemers (geslacht, leeftijd en nationaliteit) zodat u van te voren kunt zien wie er nog meer meezeilen en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

Zeilreis met schipper
Zeilreizen voor individuelen & couples
Zeilreis categorieën

Wat is het pluspunt van onze zeilreizen?

Wat ons behalve het vaargebied onderscheid van andere zeilreis aanbieders, is dat er tijdens het varen ook echt gezeild wordt, de dagplanning is afhankelijk van het weer en het getij is de klok. We hebben geen strakke dagplanning, maar anticiperen op het weer en de mogelijkheden, de motor proberen we zo min mogelijk te gebruiken. Onze zeilreizen zijn daardoor actief en avontuurlijk.

Behalve de schipper is er ook een bootsman of bootsvrouw die ook de boodschappen doet en kookt. Als u aan boord komt aan het begin van de zeilreis, zijn de boodschappen gedaan, het schip is schoon en de bootsman is met koken bezig. De volgende dag kunnen we na een relaxed en uitgebreid ontbijt meteen beginnen aan de zeilreis.

werken op een zeiljacht
Zeilreis korting

Hoge prijs–kwaliteit verhouding

Onze zeilreis prijzen zijn vergeleken met andere aanbieders laag, terwijl de kwaliteit van onze zeilreizen als zeer goed beoordeeld wordt op onze recensies. Jongeren (onder de 29) en vaste klanten krijgen korting op de boordprijs. Het voor- en naseizoen zijn voordeliger dan het hoogseizoen. Als laatste rekenen wij geen alleengaanden toeslag op onze reizen en er zijn geen verborgen en of administratie kosten, alle kosten zijn duidelijk vermeld op de website en in het boekingscontract.

In tegenstelling met zeilreis aanbieders in de Middellandse zee, heeft de bemanning wel de juiste papieren en is het schip goed onderhouden. Het schip is speciaal verbouwd voor zeilreizen met passagiers op zee, qua comfort, zeewaardigheid en veiligheid. De eigenaar is ook de schipper en komt uit een schippersfamilie. Dit ziet u terug aan het schip, maar ook aan bijvoorbeeld de relaxte manier van varen en afmeren.

Duurzame vakanties

Onze reizen zijn milieuvriendelijk, per week leggen we gemiddeld 300 kilometer af op windenergie. Ook proberen we zoveel als mogelijk biologisch proviand in te kopen en voor de liefhebber koken we graag vegetarisch. Daarnaast gebruiken we aan boord biologisch afbreekbare zeep en koelvloeistof. Afval wordt gescheiden ingezameld. Een zonnepaneel en windgenerator leveren voldoende energie voor de koelkast, vriezer en accu’s. Om het stroomverbruik te verminderen gebruiken we led-verlichting. We proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken. De boiler wordt met restwarmte van de aggregaat en motor verwarmd. Hierdoor is er altijd genoeg warm water om ook op de ankerplekken te kunnen douchen.

Segelurlaub mit oder ohne eigene Segelerfahrung