Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Avontuurlijke mee zeilvakanties

Zeilvakanties voor iedereen die graag op het water is. Ideaal voor soloreizigers en koppels (wij rekenen geen alleen gaande toeslag). De maximale groepsgrootte is acht passagiers plus twee bemanningsleden.

Avontuurlijk?

Zeiljacht Cherokee maakt zeilreizen in vaargebieden waar weinig tot geen andere aanbieders varen. Dit komt vooral door de hogere moeilijkheidsgraad, waardoor aan schip en bemanning hogere eisen worden gesteld. Juist in deze gebieden ligt de schoonheid en uitdaging van zeilvakanties. Elke dag zijn de omstandigheden weer anders en dit betekent anticiperen op de wind en gebruik maken van het getij. Leven in en met de natuur!

Wat houdt een mee zeilvakantie in?

U kunt met ons meezeilen zonder zeilervaring, of u kunt juist mee om uw eigen ervaring uit te breiden op bijvoorbeeld een zeezeiltraining of mijlenmaker. De eerste dag leggen we alles uit, daarna hangt het van u zelf af hoe fanatiek u mee wilt doen. Meehelpen tijdens het zeilen hoeft niet, het is vakantie en u kunt doen wat u wilt. Relaxen of een boekje lezen kan natuurlijk ook. Behalve de schipper vaart er een bootsman/vrouw mee die ook kookt (ook vegetarisch). We vinden het natuurlijk leuk als u hierbij helpt (of anders bij de afwas).

De voordelen van meezeilen zijn legio. Zo is het schip helemaal voor elkaar, de bemanning regelt alles en de schipper kent de mooiste plekjes en beschutte ankerbaaien. Onze zeilvakanties zijn trajectreizen van ongeveer een week en kunt deze zeilvakanties opeenvolgend met elkaar combineren zolang als u wilt. In het vaarschema staan op een overzichtelijke manier al onze zeilvakanties met de bijbehorende data en prijzen vermeld. U kunt op deze trajectreizen ook het schip met bemanning privé huren voor een vakantie met familie of voor bijzondere gelegenheden, hiervoor kunt u contact met ons opnemen.

WORRY LESS, ENJOY MORE!

zeilvakanties

Zeilvakanties met tijd voor sightseeing

Op onze categorie C reizen liggen we elke avond in een haven of voor anker, in het laatste geval kunnen we meestal met de bijboot naar de wal. Tijdens deze zeilvakanties is vaak ook een dag ingepland om in een haven te blijven liggen voor bijvoorbeeld een lange wandeling, een bustour of bijvoorbeeld de indrukwekkende ‘Black cab’ tour in Belfast.

Duurzaam

Onze zeilvakanties zijn milieuvriendelijk, per week leggen we gemiddeld 300 kilometer af op windenergie. Ook proberen we zoveel als mogelijk biologisch proviand in te kopen en voor de liefhebber koken we graag vegetarisch. Daarnaast gebruiken we aan boord biologisch afbreekbare zeep en koelvloeistof. Afval wordt gescheiden ingezameld. Ons zonnepaneel levert voldoende energie voor de koelkast en om het stroomverbruik te verminderen gebruiken we led-verlichting. De boiler wordt met restwarmte van de aggregaat en motor verwarmd. Hierdoor is er altijd genoeg warm water om ook op de ankerplekken te kunnen douchen.

Categorieën zeilvakanties

Onze zeilvakanties hebben we onderverdeeld in categorieën. Van mijlenmakers, waarbij we ’s nachts door zeilen en wachtlopen (A), tot relaxed cruisen met ruimte voor sightseeing (C). Categorie B ligt hier tussenin. Zo kunt u zelf kiezen wat u aanspreekt.

zeilvakantie categorie A

Zeilvakantie categorie A:
Overtocht, dit zijn echte zeezeil-mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B

Zeilvakantie categorie B:
Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C

Zeilvakantie categorie C:
Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing en soms een extra leuk uitstapje.

RamonLucas Fotografie zeilreis puffins

Zeilvakantie categorie D:
Zeilvakantie Specials, van ‘Zeilexpedities’ tot ‘Zeilvakanties met Fotografie’. Niet elk seizoen beschikbaar.

zeilvakantie categorie E

Zeilvakantie categorie E:
Zeilvakantie met Zeezeiltraining.

zeilvakanties met kleine kinderen

Zeilvakantie categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.

Boeken van een zeilvakantie

Op onze pagina zeilvakantie boeken vindt u een boekingsformulier. Als u deze invult en verzendt, dan krijgt u zo snel mogelijk een bevestiging als er nog plek is. Daarna ontvangt u een e-mail met de voor u belangrijke informatie en onze overeenkomst. De factuur wordt daarna via een digitaal systeem verzonden. 

In het vaarschema staan bij alle zeilvakanties een lijst van deelnemers vermeld, zodat u van te voren kunt zien wie er met ons meezeilen en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. U kunt individueel of voor meerdere personen een zeilreis boeken en u kunt zoveel reizen aaneen meezeilen als u wilt.

Bij sommige van onze zeilvakanties is het mogelijk om een extra overnachting te boeken op basis van Bed & Breakfast, voor € 45,- per persoon per nacht. Deze mogelijkheid wordt in het vaarschema aangegeven.

Prijzen voor zeilvakanties

Per deelnemer betaalt u een boordprijs (huurprijs van het schip en de bemanning) + een boordkas (bedrag voor eten en drinken aan boord). De boordprijs moet vooraf aan de zeilreis betaald worden. De boordkas betaalt u bij het inschepen aan het begin van de reis (denk om de juiste valuta). Bij minder dan 4 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er een toeslag op de boordkas van maximaal € 50,- per persoon. Wat van de boordkas overblijft krijgt u terug. Van de boordkas wordt het volgende betaald:

– Eten en drinken* aan boord (ook voor de bemanning)
– Havengeld en eventuele toeristenbelasting
– Brandstof en walstroom

*Alcohol: aan boord is een normale hoeveelheid wijn en bier. Meestal is dit genoeg. Om scheve gezichten tussen wel en niet drinkers te vermijden (alcohol is niet goedkoop in de U.K.), wordt u zelf verzocht de drankvoorraad aan te vullen als het op is. Voor uw eigen veiligheid en die van de andere opvarenden wordt er tijdens het zeilen geen alcohol gedronken!

Korting op zeilvakanties 

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Groepskorting:
Als u als groep boekt (meer dan 3 passagiers op één factuur), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs.

Kortingen van de zeilvakanties kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

Betalingstermijn

Na uw aanvraag ontvangt u van ons via e-mail een bevestiging en een overeenkomst met factuur. U krijgt ook een betalingsverzoek, hiermee kunt u eenvoudig met iDEAL betalen en dan ontvangt u meteen automatisch een betalingsbevestiging (of betalingsherinnering als u niet op tijd betaald). Als u binnen twee dagen niets van ons gehoord heeft, check dan a.u.b. uw spam folder, of neem nog een keer contact met ons op.

– De standaard betalingstermijn is 30 dagen, maar de betaling moet wel altijd voor aanvang van de reis betaald zijn.
– Als u voor april boekt dan wordt de rekening in tweeën worden gesplitst, met een aanbetaling van 50%.

De boordkas wordt bij inschepen contant aan de schipper betaald (let op de juiste valuta a.u.b.).

 

Inschepen en transfers

Voor de data van in- en ontschepen van de zeilvakanties, kunt u bij het zeilvakantie vaarschema kijken. Het inschepen is altijd om 18:30 (lokale tijd) en ontschepen is om 10:30 ’s ochtends op de laatste dag. Het schip ligt op deze dagen stil in een haven die goed bereikbaar is. U kunt helaas niet eerder aan boord komen omdat we die dag heel druk bezig zijn met schoonmaken en boodschappen doen.

Mocht u eerder arriveren, dan kunt u proberen uw bagage bij de havenmeester af te geven. of op een terrasje/pub wachten tot de tijd van boarden. Deze mogelijkheid wordt op de haven plattegrond weergegeven die u kunt downloaden voor uw transfer.

Als u aan boord komt delen we de hutten in en rond 19.00 uur eten we een maaltijd. Na het eten geeft de schipper uitleg over het reilen en zeilen aan boord en een veiligheidsinstructie. Het is voor uzelf en de andere opvarenden belangrijk dat u hierbij aanwezig bent.

Op de laatste ochtend liggen we al in de haven en na het ontbijt gaat iedereen van boord. Mocht u voor uw thuisreis iets eerder wegwillen dan is geen probleem (behalve dan dat u uw ontbijt mist). Mocht u echter vroeg weg willen, neem dan vooraf contact met ons op om te controleren of dat wel mogelijk is. Als we bijvoorbeeld voor anker liggen dan zijn er beperkingen vanwege de rusttijden zoals omschreven in de ‘wet voor zeevarenden.’ In dat geval kunt u beter de avond ervoor een overnachting aan wal regelen.

Voor onze zeilvakanties dient u zelf uw reis en vervoer naar en van het schip te organiseren. Zeer uitgebreide informatie hierover voor alle zeilvakanties kunt u vinden op de pagina transfers. Daar kunt u ook een plattegrond met reisinformatie downloaden en uitprinten voor onderweg naar de haven. Bekijk de pagina bagage wat u wel en niet mee moet nemen voor uw zeilvakantie.

Hutten indeling

De hutten (kamers) worden bij aankomst ingedeeld door de schipper. In tegenstelling tot aanbieders van zeilvakanties in de Middellandse Zee, delen wij de hutten zo in dat er geen onbekenden naast elkaar komen te liggen. Wel kunnen we onbekenden van elkaar, man of vrouw, indelen in een hut met een stapelbed. Wilt u een hut voor uzelf, dan kunt u deze reserveren voor 1,6 x de boordprijs. 

Kijk hier voor een indeling van het schip.

Eten en drinken tijdens de zeilvakanties

Aan boord worden elke avond lekkere en voedzame maaltijden gemaakt. Goed vullend, gezond en met lekker veel groente of sla. De bootsman/vrouw (Boots) kookt, maar het is wel de bedoeling dat de passagiers hierbij meehelpen (of bij de afwas). Dit gaat op eigen initiatief en is een gezellig onderdeel van de zeilvakanties. De inkopen worden vooraf gedaan door de Boots. Als u allergieën heeft of als u vegetariër bent, dan moet u dit op het boekingsformulier aangeven. De schipper is ook vegetariër, dus voelt u zich niet bezwaard om vegetarisch te eten. Het eten wordt zoveel mogelijk biologisch en duurzaam ingekocht.

Bier en wijn is inbegrepen, er is een normale hoeveelheid aan boord die meestal voldoende is. We hebben dus geen turflijst of achteraf betalen, maar als de voorraad op is en u wilt meer, dan dient u zelf de voorraad aan te vullen.

De laatste avond gaan we uit eten aan wal. Dit is voor uw eigen rekening. De schipper weet de leuke en betaalbare restaurants waar iedereen lekker kan eten. Mocht u desondanks toch ergens anders willen eten dan kunt u dit uiteraard doen en u hoeft zich niet verplicht te voelen om met de groep mee te eten.

zeilvakanties informatie

 De verschillen met andere aanbieders van zeilvakanties

– Het vaargebied (met wind).
– Een mooi en snel zeilend zeiljacht. Zeewaardig en comfortabel, compleet uitgerust en goed onderhouden.
– De motor wordt zo min mogelijk gebruikt, daarom hebben we ook geen strak dag tot dag schema.
– De bemanning heeft de juiste papieren en ervaring.
– De bootsman/vrouw kookt en doet de boodschappen.
– Voor vegetariërs wordt ook goed gekookt.
– Onbekenden van elkaar worden niet in een 2-persoons bed ingedeeld.
– De bemanning slaapt in een eigen hut, dus niet op de bank of aan dek
– WC-papier kan gewoon in de WC worden weggespoeld, hoeft dus niet in afvalbakjes.
– Geen boekingskosten of verrassende kosten achteraf. De boordprijs + boordkas = volpension. Daarnaast betaalt u uw transfer kosten. Aan wal eten of drinken en excursies zijn daarbij uiteraard voor uw eigen rekening.
– Een week heeft bij ons 7 dagen, dat klinkt logisch, maar bij veel collega’s heeft een week 8 dagen waardoor zij goedkoper lijken.