Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Wat te doen tegen zeeziekte?

Zeeziekte komt helaas wel eens voor, vooral op overtochten. Het is onmogelijk te voorspellen wie er zeeziek wordt. Degenen die er bang voor zijn worden het niet en degenen die het hardste roepen dat ze nog nooit zeeziek zijn geweest kunnen het wel worden.

Over het algemeen is het soms even wennen, daarom proberen we de eerste dag altijd kort en rustig te houden. Vermoeidheid en weinig eten zijn vaak de oorzaak van zeeziekte. Daarom vertrekken we pas na een goed ontbijt en hebben we in de kuiptafel ook anti-zeeziektevoedsel voor het grijpen.

Als u gevoelig bent voor zeeziekte, of u bent er bang voor, dan kunt u hiervoor ook gewoon pilletjes kopen bij drogist of apotheek:

– Cinnarizine (verkrijgbaar bij de apotheek zonder recept).
– Cinnarizine met o.a. coffeïne tegen de bijwerking met slaperigheid besteld u hier: apotheekwymeersch.be/zeeziekte/

– Scopoderm Pleisters  (in geval van te laat innemen zeeziektepil)
– Vitamine C (grootste tabletten) schijnt ook te helpen.
– De Belgische zeeziekte pil:

Wat heel goed werkt is de ‘Belgische Zeeziekte pil’ (Nederlands recept), met scopolamine. De enige bijwerking hiervan is een droge mond. U kunt de ‘Belgische reiscapsule’ bestellen bij onderstaande apotheek in België. Voor 20 capsules betaalt u € 12,- en de verzendkosten. De belgische pillen bevatten ook cafeïne, voor lange overtochten is Cinnarizine daarom misschien handiger, want hier wordt je juist slaperig van. 

De samenstelling van de ‘Belgische Zeeziekte pil’ is:
– scopolamine HBr 0,2 mg
– tripelennamine HCL 50 mg
– coffeine 100mg

Optie 1:

Apotheek Bisschoppenhof BVBA
Apotheker: Filip De Bie
Adres: Bisschoppenhoflaan 226, 2100 Deurne (Antwerpen)
Telefoon: +32 3 324 82 00
Iban: BE06 645108861822
BIC: JVBA BE 22 (Bank Van Breda)

Optie 2:

Deze werken heel goed, worden gemaakt door de vader van een passagier en zijn ook gebruikt voor het olympisch team, zijn wel duurder:

Apotheek Delrue – de Schepper
Apotheker: Hans Delrue
Adres: Kerkstraat 42
9170 Sint-Gillis-Waas

Telefoon 03 770 50 33
email: apoth.hdelrue@gmail.com

APB NR 462001
IBAN: BE89 737 0241087 85
BIC: KREDBEBB

Optie 3:

Apotheek Riviernhof NV (apotheker J. Van Gaelen)
Adres : Collegelaan 106 bus 3 – 2100 Deurne
mail : apo.rivierenhof@gmail.com
website : Apotheek-Rivierenhof

 

 

Wat te doen tegen zeeziekte?
Zeeziekte voorkomen

En Verder:

– Dramine / Arlevert : = 20 mg Cinnarizine + 40 mg dimenhydrinaat 

Buiten Nederland wordt dimenhydrinaat (merknaam Dramanine of Dramenex) veel gebruikt tegen zeeziekte. Het is een krachtig anti-misselijkheid en anti-braakmiddel. Bijwerkingen: Vooral slaperigheid, maar bijvoorbeeld ook een droge mond of plasklachten.

– Buccastem:

Smeltablet tegen misselijkheid bij migraine. Het actieve bestanddeel prochloorperazine, een antidopamine. Daardoor kan het de werking van het braakcentrum in het lichaam beïnvloeden en op die manier zorgen dat de klachten zullen afnemen.  

 

Neem GEEN Primatour. Hier wordt je moe en suf van, wat gevaarlijk kan zijn aan boord. De resultaten zijn sowieso twijfelachtig met bijwerkingen als overgeven en misselijkheid. Een tabletje bevat 25 milligram chloorcyzlizine, een kortwerkend middel tegen allergieën, maar het onderdrukt het ook de functie van het evenwichtsorgaan.