Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilen met de Stella Maris  | Offshore Yacht Charter

Naast ons eigen zeiljacht “Cherokee“, kunnen we u ook een ander schip aanbevelen:

Als u in een beschut vaargebied wilt zeilen en op een klassiek schip dan kan dat met de klipper Stella Maris. Deze prachtige authentieke klipper is van mijn vader, Ton Lemmers, en het schip is meer gericht op groepsreizen (tot 16 passagiers). Een zeilreis op de Stella Maris kunt u bij ons, of rechtstreeks bij mijn vader boeken.

De Stella Maris maakt vooral groepsreizen, waarbij u de periode zelf kunt bepalen. Voor eten en drinken moet u zelf zorgen er is een grote complete kombuis. Er zijn ook een aantal individuele reizen waar u alleen of met een kleine groep op kunt boeken. Dagtochten en evenementen zoals Hanse Sail zijn ook mogelijk.

Meezeilen in de Oostzee

De klipper Stella Maris vaart onder andere op de Oostzee, Waddenzee en Noordzee met mooie zeiltochten naar:

– Denemarken
– Zweden
– Polen
– Duitsland
– Nederland

Groepsreizen en zeilvakanties op de klipper Stella Maris

Zeilen met Ton Lemmers

Mijn vader Ton Lemmers is één van de pioniers van de chartervaart. Als één van de eersten verbouwde hij een oud vrachtschip om tot zeilschip, door met de vrienden te gaan zeilen die meehielpen met de verbouwing is het ‘charteren’ ontstaan. De kennis van de oude tuigages (afmetingen en verstaging e.d.) haalde hij bij oude gepensioneerde vrachtschippers. Deze kennis heeft hij veel toegepast op andere schepen (in de winter werkte hij als scheepstimmerman en hij heeft veel masten en zwaarden voor andere schepen gemaakt) en is daardoor niet verloren gegaan.

Michiel van Straten: “Ton Lemmers is een van de pioniers van de chartervaart. Tegenwoordig zijn het IJselmeer en de Waddenzee gevuld met ongeveer 500 charterschepen. Toen Ton Lemmers in 1984 begon te charteren was hij zo ongeveer de enige. Op zijn Stella Maris laat hij nog steeds mensen kennis maken met de zee en het plezier van het zeilen, als een van de laatsten van de eerste generatie charteraars.” Lees het hele artikel over Ton via de website van Michiel van Straten www.ontdekkingsschrijver.nl.

In de media:

– Ton Lemmers is genomineerd als ‘zeilheld’
– Artikel in het tijdschrift “Spiegel der Zeilvaart” over de Rumregatta met de Stella Maris
– Artikel in het tijdschrift “Zeilen” door Michiel van Straten over de ‘onbekende beroemdheid Ton Lemmers’

klipper Stella Maris
Zeilvakanties als groepsreizen of singlereizen

Een actieve zeilvakantie houden en daarbij nieuwe mensen leren kennen? Vaar dan een keer mee aan boord van de Stella Maris voor een zeilreis naar de Oostzee of een van de andere bestemmingen. Onze reizen zijn geschikt voor groepen van 12 tot 16 personen. U kunt hiervoor ook individueel boeken zonder extra toeslag, ideaal dus voor alleengaanden. Zeilervaring heeft u niet nodig, want er is professionele bemanning aan boord.

De eerste avond tijdens de kennismaking wordt er een veiligheidsinstructie gegeven, de volgende dag wordt er een ronde over het schip gemaakt waarbij alles wordt uitgelegd. Daarna hangt het van uzelf af hoe fanatiek u meezeilt of meer wilt relaxen. Tijdens deze reizen maken de deelnemers samen het eten. Het schip ligt elke avond in een haven en het weer, de wind en groepsoverleg bepalen de volgende bestemming (afhankelijk van de mogelijkheden per vaargebied).

– Bekijk het actuele aanbod van de zeilreizen van de Stella Maris

De klipper Stella Maris

De klipper Stella Maris is gebouwd in 1914 om groente te vervoeren, daarvoor moest het een snel schip zijn. Eigenaar en schipper Ton Lemmers heeft het schip radicaal verbouwd en onder zeil gebracht om zeilreizen te kunnen maken op zee. Het schip is nu geen rondbodem meer, maar heeft een langsscheepse kiel met vlaktilling (een V-bodem). De Stella Maris is een mooie, snelle en zeer zeewaardige authentieke klipper en biedt plaats aan 12 gasten.

In het voorjaar en najaar vaart het schip in Nederland. Omdat het schip zwaarden heeft waarmee de diepgang instelbaar is tussen 1,75 tot 4 meter, kan het schip hierdoor ook op de Friese meren varen en droogvallen op de Waddenzee. Van mei tot en met september vaart de Stella Maris vanuit verschillende havens in de Oostzee.

Vanuit Kiel kunnen zeiltochten gemaakt worden naar bijvoorbeeld de Deense Zuidzee, dit is een beschut vaargebied met kleine eilandjes zoals Ærø en Lyø met pittoreske dorpjes en kleine steden zoals Sønderborg en Svendborg. Vanuit Rostock en Stralsund kunnen reizen naar Zweden en Polen gemaakt worden, maar ook naar de leuke stad Kopenhagen langs de hoge krijtrotsen van Møn of naar het mooie eiland Bornholm onder de Zweedse kust. Doordat de mast gestreken kan worden kan het schip ook redelijk makkelijk onder de vele bruggen door, hierdoor en door haar zwaarden kan de Stella Maris vrijwel overal komen in de Oostzee.

De Stella Maris maakt vooral groepsreizen, waarbij u de periode zelf kunt bepalen. Voor eten en drinken moet u zelf zorgen er is een grote complete kombuis. Er zijn ook een aantal individuele reizen waar u alleen of met een kleine groep op kunt boeken. Dagtochten en evenementen zoals Hanse Sail zijn ook mogelijk.

Voor vragen en/of boekingen kunt u contact opnemen met de schipper van de Stella Maris:

Ton Lemmers
info@stella-maris.net
tel. +31 (0)6 53534579

Bezoek ook de website: www.stella-maris.net

Stella Maris Algemeen plan
Stella Maris 1914
Ton Lemmers maakt de mast van de Stella Maris

Kijk voor de mogelijkheden voor meezeilen in ons zeilvakantie vaarschema