Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeezeilen, mijlenmakers, zeezeilvakantie | Offshore Yacht Charter

Zeezeilen en ervaringstochten buiten de gebaande paden. U kunt bij ons een onvergetelijke zeezeilvakantie beleven waar u misschien altijd van gedroomd heeft, zonder zeilervaring te hoeven hebben.

Ook kunt u natuurlijk meezeilen om uw eigen zee-zeilervaring te vergroten, of als u van plan bent om zelf een lange zeezeilreis te gaan maken is het wellicht leerzaam om meer ervaring met zeezeilen bij ons op te doen, tijdens een relaxte zeezeilvakantie. Worry less, enjoy more!

Zeilacht Cherokee zeilt in diverse en bijzondere vaargebieden, waar weinig tot geen andere aanbieders van zeezeilvakanties varen. Dit komt onder andere door de hogere moeilijkheidsgraad van sommige vaargebieden, waardoor aan het schip en de bemanning extra eisen worden gesteld. De schipper en eigenaar Jouke Lemmers,  is een ervaren zeezeiler heeft het zeiljacht Cherokee in 2009 grondig verbouwd tot een zeewaardig, snel en veilig zeilschip.

Zeezeilen, mijlenmakers & Kojencharter
zeezeilen - Hochsee Segeln
zeezeil navigatie apparatuur

Zeezeilen met of zonder zeilervaring

Voor alle zeezeilvakanties uit ons vaarschema geldt dat u geen zeilervaring nodig heeft. De bemanning is professioneel en doet de navigatie en de zeiltrim, als u wilt kunt u hierbij helpen. Ook weten zij leuke havens of beschutte ankerplekken en zorgen zij er voor dat u een bijzondere en afwisselende zeezeilvakantie beleefd.

Ook kunt u natuurlijk meezeilen om uw eigen zeilervaring te vergroten, of om mijlen te maken voor uw vaarbevoegdheid voor de Enkhuizer Zeevaartschool, Yacht Master of CWO. Kijk voor meer mogelijkheden op de pagina over zeezeiltraingen.

Er kunnen aanboord van de Cherokee maximaal acht passagiers meezeilen en op overtochten maximaal zes. U kunt individueel boeken, waar we uiteraard geen extra kosten voor rekenen, maar u kunt ook als koppel of met een kleine groep een zeezeilvakantie boeken.

Zeezeilen / sailing_the_high_seas /hochsee_segeln

Zeezeilen & Mijlenmakers

Tijdens onze zeezeilreizen uit de categorie A (die ook wel mijlenmakers worden genoemd) leggen we met de Cherokee vrij lange afstanden af en varen we geregeld ook ’s nachts door. Als passagier wordt u door ons ingedeeld bij het wachtlopen. Aangezien het schip op tijd naar de volgende bestemming moet, zal er flink worden doorgezeild, ook bij minder goed weer. De nadruk ligt dus op het echte zeezeilen.

Wel zijn deze zeezeilvakanties enigszins ruim ingepland, zodat er ook mogelijkheden zijn om echt slecht weer te ontwijken en een paar leuke havens onderweg aan te doen.

Geplande mijlenmakers

Categorieën per zeezeilvakantie

Om u een duidelijk beeld te geven van wat u kunt verwachten van zeezeilen, hebben we het aanbod van onze zeezeilreizen onderverdeeld in vijf verschillende categorieën. Deze indeling is gebaseerd op het type zeezeilvakantie.

Categorie A:
Overtocht zeezeilen, dit zijn echte ervaringstochten van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren.

Categorie B:
Zeezeilen, maar met kortere etappes, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, weer-afhankelijk, af en toe laat aankomen in de haven.

Categorie C:
Zeezeilvakantie met kortere dag-afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Categorie D:
Zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden met meer onzekerheden.

Categorie E:
Zeezeiltrainingen. 

Onze zeezeilreizen variëren dus van actief zeezeilen tot relaxed eilandhoppen. In het zeilvakantie vaarschema hebben we bij elke zeezeilvakantie de bijbehorende categorie aangeduid, zodat u gemakkelijk kunt kiezen wat u het meest aanspreekt.

segeln-auf-kompass

Ervaringstochten, zeezeilen met zeezeiltraining

Onze zeezeilreizen of mijlenmakers zijn ook interessant voor de meer ervaren zeilers met een eigen zeiljacht die bijvoorbeeld het zeezeilen in een onbekend vaargebied eerst een keer willen meemaken.

Voor de zeilers die echt willen leren zeezeilen geven we op een aantal van onze zeezeiltrainingen (zie zeilvakantie vaarschema categorie E) meer tekst en uitleg over het ‘hoe en waarom’ van het zeezeilen. Ook voor zeezeilers die een basiskennis hebben, maar geen ‘schoolse’ zeezeilcursus willen doen, is onze zeezeiltraining geschikt. Wel verwachten wij dan ook uw actieve deelname en inzet tijdens deze zeezeilvakantie, u geeft dus zelf ook invulling aan wat u wilt leren.

U krijgt de gelegenheid om zelf de routering uit te stippelen en de navigatie voor te bereiden. Als u de basis onder de knie hebt gaan we u echt leren sturen op de wind en de golven, het kompas wordt dan afgedekt. De onderdelen zoals navigeren, meteorologie, zeevaartkunde en routering die bij ons tijdens het zeezeilen aan bod komen, behoren ook tot de “Reis en route planning” (RRP) van het CWO Zee Zeilen.