Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeiljacht Cherokee

Het schip is gebouwd in 2000 en ontworpen door J&J Design (o.a. bekend van de ‘Grand Soleil’ zeiljachten). Na aankoop hebben we het zeiljacht compleet gerenoveerd voor betere zeileigenschappen op zee en het interieur praktischer en comfortabeler ingetimmerd. 

Het schip heeft nu o.a. een kottertuigage en een aggregaat. Zeiljacht Cherokee, nu een snelle en praktische “One Off”, is 16,5 meter lang en heeft een mooi teakhouten dek, brede gangboorden en in de kuip zijn zitplaatsen voor iedereen.

Als moderne klassieker met haar lichtblauwe romp, is de Cherokee een blikvanger in elke haven. De thuishaven is midden in de “varend Erfgoedhaven” van Rotterdam centrum. De Cherokee is handzaam en makkelijk te zeilen. Aan boord kunnen in totaal acht passagiers mee en twee bemanningsleden (de schipper en een ‘boots’). Op overtochten gaat er nog extra bemanning mee, en het maximum aantal passagiers is dan vier. Lees hier meer over de aankoop en de renovatie van zeiljacht Cherokee.

Het interieur van s.y. Cherokee

Het interieur is sfeervol en praktisch betimmerd met mahoniehout. De kajuit heeft een gezellige zithoek en de kombuis is onder andere voorzien van een koelkast, vriezer, elektrische kookplaat en een combi-oven met magnetron. In elke hut zijn opbergkasten voor de bagage en luiken die open kunnen. Alle hutten hebben een natuurlijk ventilatie systeem en de wc’s hebben een mechanisch ventilatie systeem (met timer). De boiler is verlengd tot 90 liter en de koeling van de generatorset loopt hier doorheen, waardoor er ook op de ankerplaats voldoende warm water is om te douchen.

De kuip heeft veel ruimte met comfortabele banken en een tafel. Mocht het ’s avonds afkoelen of gaan regenen, dan kunnen we in no-time een kuiptent opzetten, zodat u ook nog (overdekt) buiten kunt zitten om van het uitzicht te genieten.

Kijk live waar de Cherokee zich bevindt op Marine traffic

Technische gegevens van het zeiljacht Cherokee 

De Cherokee is een degelijk gebouwd schip en uitgerust met alle benodigde veiligheids- en navigatiemiddelen om op zee te mogen zeilen. Met de verbouwing is veel tijd besteed aan een waterdichte indeling en de brandveiligheid. De schipper zal samen met de bemanning aan het begin van elke zeilreis uitleg geven over het schip en de veiligheidsprocedures met u doornemen.

Om de brandveiligheid aan boord te waarborgen mag er binnen in het schip niet gerookt worden. Voor uw eigen veiligheid en die van de andere opvarenden, wordt er tijdens het varen geen alcohol gedronken!

Type: “One Off” 50, ontworpen door J&J Design
Bouwjaar: 2000
Verbouwing: 2009
Lengte: 16 m
Breedte: 4,55 m
Diepgang: 2 m
Zeiloppervlak: 125 m²
Motor: Volvo Penta TMD 22, 78 pk
Generatorset: 5.5 kW, Yanmar 1500 rpm
Omvormer: 2,5 kW, Mastervolt combi
Accu capaciteit 600 aH
Dieseltanks: 400 l
Watertanks: 700 l
Vuilwatertank: 80 l
Accomodatie: 8 passagiers
Bemanning: 2 personen
Hutten: 3 hutten met tweepersoons bed
  2 hutten met 2 éénpersoons bedden
Toilet en douche: 2 toiletten, 2 douches + buitendouche
cherokee-zijaanzicht

Navigatiemiddelen

– GPS met kaartplotter

– Radar Furuno 8062 (met SOLAS keur)

– Navtex (voor het ontvangen van navigatie berichten en stormwaarschuwingen)

– WIBE (korte golf ontvanger van weerkaarten, en weerberichten)

– AIS-B Transponder (Automatic Identification System, ontvanger en zender van scheepsnaam en gegevens naar omliggende schepen)

– AIS-plotter, deze geeft de informatie van de schepen door, zoals koers, snelheid en passeerafstand

– Echolood (dieptemeter), windmeter, barograaf

navigatie apparatuur zeiljacht

Brandveiligheid en waterdichte indeling

– De kombuis is volledig elektrisch, er is daardoor geen gassysteem en ook geen open vuur.

– De machinekamer en aggregaatruimte zijn brandwerend betimmerd. Van buiten kunnen de ventilatie openingen gesloten worden en de brandstof toevoer afgesloten. Het brandblussysteem in beide ruimtes is ook op afstand bedienbaar.

– Behalve een branddeken en 2 SOLAS gekeurde brandblussers is er ook een brandslang aangesloten op de buitenwaterpomp voor bluswater.

– De ingang aan de buitenkant van het zeiljacht kan eenvoudig worden afgesloten met 2 waterdichte deuren.

– De voorpiek is een waterdicht compartiment, het aanvaringsschot kan binnen in het schip worden afgesloten door een waterdichte deur.

– In het schip zijn 2 bilgepompen en 2 bilge alarmen, zodat in geval van schade het binnendringende water weggepompt kan worden. Als back-up systeem is er een mobiele lenspomp met 15 meter slang, die overal ingezet kan worden.

kotterfok zeiljacht cherokee

Veiligheidsuitrusting

– Automatisch opblaasbare reddingsvesten met lifeline met automatisch geactiveerd licht.

– AIS-SART, een drijvende SOLAS gekeurde Search and Rescue Transponder die de positie met een noodsignaal verzend over de VHF voor de omringende scheepvaart.

– Markus lifenet, om snel drenkelingen horizontaal uit het water te kunnen hijsen.

– Immersion suit, overlevingspak voor de bemanning om een drenkeling te begeleiden in het lifenet.

– 10 Persoons reddingsvlot met geïsoleerde dubbele bodem (met SOLAS keur en SOLAS A-pakket uitrusting). Door de hydrostatic release wordt het vlot automatisch opgeblazen en gelanceerd, mocht het schip zinken.

– Reddingsboeien met licht (met SOLAS keur).

– Vuurpijlen en handfakkels (met SOLAS keur).

– EPIRB met SOLAS keur (Emergency Position Indicating Beacon), deze zend een noodsignaal via satellieten naar de kustwacht met de positie en scheepsnaam. Door de hydrostatic release wordt de EPIRB automatisch geactiveerd en gelanceerd, mocht het schip zinken.

– VHF-DSC marifoon (Digital Selective Calling), met deze marifoon kunnen verschillende noodsignalen worden verzonden met automatisch de positie en scheepsnaam (MMSI-nummer).

– Handmarifoon.

– SOLAS gekeurde radarreflector.

Watertight bulkhead door sailing yacht Cherokee
watertight companionway sailing yacht Cherokee
Navigatiehoek Hut 4 Hut 4 Hut 5 Hut 5 Trap WC 1 Kajuit WC 2 Gang Hut 1 Hut 3 Hut 2 Kombuis

Beweeg met uw muis over het schip om foto's van het interieur te bekijken.

Dekplan van de Cherokee

Voorpunt Voordek Doradebox Kuip Spiegel Stuurrad

Beweeg met uw muis over het dek om foto's te bekijken.