Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilvakantie in Bretagne  | Offshore Yacht Charter

Het schiereiland Bretagne ligt in het noordwesten van Frankrijk, tussen het Engels Kanaal en de Atlantische oceaan in. De kustlijn wordt gevormd door grillige rotsen die door golven zijn uitgeslepen. Kenmerkend voor de kust van Bretagne zijn de roze graniet met roodkleurig zandsteen.

De afwisselende Bretonse kust, met diepe beschutte inhammen (l ‘abers genoemd), prachtige riviermondingen en sprookjesachtig mooie eilanden maken dit gebied perfect voor een schitterende zeilvakantie. De sterke getij-stromingen en het grote verval tot wel 12 meter (het verschil tussen eb en vloed), maken de zeilreizen in Bretagne actief en uitdagend.

 
Segeltörn Bretagne
segelurlaub Bretagne
zeilvakantie Bretagne

Meezeilvakantie in Bretagne (Frankrijk)

De sterke getijdestromingen en het hoge verval maken dit prachtige zeilgebied voor de meeste zeilers een ‘no-go area’. Voor ons is dit extreme getij juist één van de charmes en we houden wel van een beetje uitdaging. Daarom is een meezeilvakantie in Bretagne ideaal, omdat u zich nergens druk over hoeft te maken. Meezeilen is een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien,  U hoeft geen zeilervaring te hebben voor onze zeilreizen in Bretagne.

De Bretonse sfeer is relaxed, met oude slaperige haventjes en dorpen waar de scheepswrakken nog gewoon op het strand liggen. Ook zijn er uiteraard de typisch Franse cafeetjes en restaurants. Bijzonder zijn de lekkere crêpes en de unieke hartige Galettes, gemaakt van boekweitmeel, door de kruisvaarders naar Frankrijk gebracht. Daarbij behoeft de croissant eigenlijk geen uitleg, heerlijk bij het ontbijt en belangrijk ingrediënt voor een heerlijke vakantie in Bretagne.

Zeilvakantie Bretagne

Zeilreizen rond Bretagne (Frankrijk)

De zeilreizen in Bretagne zijn gedeeltelijk beschut tegen de deining van de Atlantische Oceaan. Wel moeten we hier serieus rekening houden met het getij, het getij is hier de klok. De stroming is vaak zo sterk, dat het geen zin heeft om hier tegen in te zeilen, daarom zeilen we het liefst met de stroming mee. Daarbij hebben sommige havens, zoals Trébeurden, drempels voor de haven waardoor we er alleen bij een bepaalde waterstand in- of uit kunnen. Kortom, Bretagne is een aangenaam vaargebied met voldoende uitdaging voor een avontuurlijke en actieve meezeilvakantie.

Elke avond liggen we in een haven of voor anker. Op onze traject zeilreizen met categorie C zijn de dag afstanden korter, waardoor er ook voldoende tijd is om aan land te gaan. voor bijvoorbeeld een mooie wandeling.

Tijdens de zeilreis zullen we regelmatig een zeilmanoeuvre moeten uitvoeren of van koers veranderen. De zeil-liefhebber kan ons hierbij helpen, maar niks moet, het is tenslotte uw vakantie, u kunt ook gewoon genieten en relaxen van een heerlijke zeilvakantie in Bretagne.

Ile de Brehat
Zeilreis Ile de Brehat

Zeilvakantie in Bretagne rond Île de Bréhat

Deze kleine, maar schitterende archipel van sprookjesachtig mooie eilanden ligt in Noord Bretagne, Frankrijk. De enige mogelijkheid om hier te komen is met de boot, een unieke ervaring tijdens onze zeilreis. Auto’s rijden hier niet, af en toe een tractor. Er is geen haven, maar er zijn wel een paar beschutte ankerplekken, met de bijboot kunnen we aan wal voor een mooie wandeling. In het kleine dorpje kunnen we vervolgens wat drinken. Het grote getij verschil van meer dan 12 meter zorgt hier voor een continu veranderend landschap, door de warme Golfstroom groeien hier allerlei mooie kleurrijke bloemen, planten en zelfs kleine palmbomen.

Sailing holidays Brittany, Cherokee at anchor at Ile de Brehat
Sailing holidays Brittany, Cherokee at anchor at Ile de Brehat

Kijk voor de mogelijkheden voor een zeilreis in Bretagne in ons vaarschema.