Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Z13-23: Mijlenmaker: UK -> NED (375M)

Z13-23: Mijlenmaker: UK -> NED (375M) 

Vanuit Torquay zeilen we over het Engels Kanaal naar Rotterdam. Weer en tij zullen uiteindelijk onze route bepalen, maar het plan is om dit in overzichtelijke etappes te doen. De eerste dagen zeilen we in principe nog niet ’s nachts door, zodat iedereen aan het schip kan wennen. Als het weer en getij meewerken kunnen we naar Cowes op het eiland Wight, langs de Needles de Solent op. Misschien is er tijd om het eiland te verkennen voor we ons voorbereiden op een lange etappe naar Dover. ongeveer 120 mijl, dus dat betekent ook ’s nacht zeilen in een wacht systeem.

Dover is een sfeervolle werkhaven met een nieuwe marina en met ferries die continu af en aan varen, leuk om te zien en we zullen toestemming moeten vragen om naar binnen te mogen. Dover castle (met nog een ruïne van een Romeinse toren) staat imposant boven op de beroemde ‘White Cliffs’. Als het weer meewerkt hebben we nog tijd om Dover Castle te bezoeken (met een heel gangenstelsel eronder uit WOII), of om de White Cliffs of Dover op te lopen naar de vuurtoren met een prachtig uitzicht over het Engels Kanaal. In de vuurtoren met een vintage interieur worden o.a. heerlijke scones geserveerd, erg Brits, erg leuk.

Daarna steken we de ‘shipping lanes’ in het nauw van Calais over, het smalste en drukste deel van het Engels Kanaal. Het vervolg is zo ontzettend druk met scheepvaart routes, visserschepen, fish & wind farms dat we eerst een tij stop maken aan de Franse kust.

Daarna volgt de laatste etappe van 110 mijl naar Rotterdam, onze seizoen afsluiting. Het opvaren van de Nieuwe Waterweg is indrukwekkend met alle scheepvaart, zeker in het donker. Het laatste stuk door het centrum van de stad is erg mooi met de mooie nieuwe skyline van Rotterdam en we varen ook onder de Erasmusbrug door.

Als u wilt kunt u in Rotterdam een extra overnachting aan boord boeken voor € 75,- mocht dat makkelijker zijn voor uw terugreis naar huis.

Lees meer over onze zeilreizen naar Groot Brittannië.

sailing route through the English Channel

sailing route through the English Channel

 

Informatie over deze zeilvakantie

Zeilvakantie:Z13-23Segeltörn:Z13-23Sailing holiday:Z13-23
Boordprijs:€ 1.475,-per persoonBordpreisse:€ 1.475,-pro PersonBoard Price:€ 1.475,-per person
Boordkas:€ 110,-per persoon, contantBordkasse:€ 110,-pro Person, barBoard cash:€ 110,-per person, cash
Vertrek:Torquay (U.K.)Transfer informatieAbfahrt:Torquay (U.K.)Transfer informationDeparture:Torquay (U.K.)Transfer information
Inschepen (18.30 uur):Dinsdag03-10-2023Einschiffen (18.30 uhr):Dienstag03-10-2023Boarding (18.30 uur):Tuesday03-10-2023
Aankomst:Rotterdam (NL)Transfer informatieAnkunft:Rotterdam (NL)Transfer informationArrival:Rotterdam (NL)Transfer information
Ontschepen (16.00 uur):Woensdag11-10-2023Ontschepen (16.00 uur):Mittwoch11-10-2023Ontschepen (16.00 uur):Wednesday11-10-2023
Aantal dagen:8BagageTagen:8GepäckDays:8Luggage
Categorie:A/BVerklaring categorieënKategorie:A/BErklärung KategorienCategory:A/BExplanation of categories

Deelnemerslijst van deze zeilreis

Man/ VrouwVrouwMan
Mann/FrauFrauMannMale/FemaleFemaleMale
Leeftijd5247Alter5247Age5247
NationaliteitNEDNEDNationalitätNEDNEDNationalityNEDNED
Boeking/OptieExtra CrewBoekingvrijvrijvrijvrijXXBuchung/OptionenExtra CrewBuchungFreiFreiFreiFreiXXBooking/OptionExtra CrewBookingfreefreefreefreeXX

Zeilvakantie prijzen

De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning, dit bedrag moet vooraf betaald worden.

De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug.

Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

 

Zeilvakantie korting

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs

Groepskorting:
Als u een zeilvakantie als groep boekt (meer dan 3 passagiers), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs. Als u met 8 man boekt, betaald u voor 6,5.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 10% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

 

Uw eigen privé hut

Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,6 keer de boordprijs.

 

Zeilvakantie categorieën

Zeilvakantie categorie A:
Overtocht, dit zijn echte zeezeil mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B:
Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C:
Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Zeilvakantie categorie D:
Specials, van zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden tot ‘Zeilvakanties met Yoga’.

Zeilvakantie categorie E:
Zeilvakantie met zeezeiltraining.

Zeilvakantie categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.