Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Vakantie rondreizen in Schotland | Offshore Yacht Charter

Als u op vakantie wilt in Schotland in combinatie met een rondreis, maar zonder asfaltwegen, dan is een zeilvakantie de ideale mogelijkheid. Met ons zeiljacht, de Cherokee, maken we een rondreis om Schotland, deze hele rondreis is opgedeeld in verschillende vakanties van ongeveer een week. Elke rondreis heeft zijn eigen categorie, de C-categorie heeft relatief korte dag afstanden en we blijven dan ook 1 dag in de haven liggen om een tour te maken of een lange wandeling. U kunt die dag zelf bepalen wat u doet en of u zelf op stap of gaat of met de hele groep. De groep bestaat uit maximaal 8 passagiers en 2 bemanningsleden.

In ons zeilvakantie vaarschema vindt u bij elke rondreis een korte reisomschrijving en de extra mogelijkheden.

Zeilreizen - Rundreise Schotland
Rundreise Schottland
Meezeilen in Schotland

Zeilervaring heeft u niet nodig

Zeilervaring heeft u voor deze rondreizen in Schotland niet nodig. De schipper, Jouke Lemmers, is ervaren met het zeilen op zee en heeft officiële vaarbevoegdheid als kapitein zeilvaart. Bij aanvang van de vakantie wordt door de bemanning uitleg gegeven over het schip, het zeilen en de veiligheid aan boord.

U bepaalt daarna zelf of u fanatiek mee wilt helpen of meer wilt relaxen. Meestal is het een combinatie, maar het is tenslotte uw vakantie. Behalve de schipper is er ook een bootsman/vrouw aan boord, die tevens (met hulp van de passagiers) het eten klaarmaakt.

Zeilpakken kunt u bij ons huren voor € 30,- per week, reddingsvesten kunt u natuurlijk gratis gebruiken.

Bekijk dit filmpje van onze rondreizen in Schotland en Ierland

Waarom juist een zeilvakantie als rondreis in Schotland?

Het voordeel van deze manier van rondreizen in Schotland is dat u rondreist, maar al uw spullen blijven op dezelfde plek in uw eigen hut (kamer). Schotland is erg groot en er zijn maar weinig wegen. De beste manier voor rondreizen in Schotland is ook eigenlijk aan boord van een schip, omdat vooral West Schotland bestaat uit heel veel eilanden met fjorden die vanaf het land lastig te bereiken zijn.

Maar sowieso is deze manier van vakantie erg bijzonder, dit wordt het beste weergeven door de schrijfster Marianne Zwagerman die bij ons aan boord aan haar roman ‘Leven als Jarmund’ geschreven heeft:

 

“Zeilen is de fijnste manier van reizen. Je komt op plaatsen die je via de fraaiste kant bereikt. Het lelijkste water is mooier dan de mooiste weg. Soms is het hard werken op de boot, blaren op je handen van het trekken aan de lijnen en brandende spieren van het binnenlieren van het zeil. Werken om je doel te bereiken zorgt voor gelukshormonen. Als je met de auto eenmaal op de bestemming aankomt ben je gebroken en afgestompt. De zeiler komt gebruind, verwaaid en totaal relaxed de haven binnen.”

“Zeilen stemt tot mijmeren. Geen geluid dat afleidt en de rust verstoort. Je hoort de wind, het gekraak van de lijnen en de golven die langs de boeg rollen. Het moment dat je de haven uitvaart, de zeilen hijst en de motor uitzet, de stilte die je dan overvalt is niet te beschrijven verrukkelijk. Met zeilen ben je afhankelijk van de natuur. Wij moderne mensen zijn die afhankelijkheid niet meer gewend. Het maakt je nederig. Je bent je veel meer bewust van de kracht en onvoorspelbaarheid van de elementen…”

© Marianne Zwagerman

 

 

vaargebied Schotland

Bed & Breakfast in Schotland

Op sommige van onze rondreizen in Schotland kunt u aansluitend een extra dag aan boord van het zeiljacht ‘Cherokee’ bijboeken op basis van Bed & Breakfast zodat u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen (of shoppen) op de locatie waar we de zeilreis eindigen. Deze mogelijkheid wordt in het vaarschema aangegeven.

Rondreis voor individuelen & couples in Schotland

U kunt individueel boeken (wij rekenen geen alleen-gaande toeslag), maar u kunt ook als koppel of met een kleine groep op onze rondreizen in Schotland boeken. Ook kunt u het schip met bemanning privé huren (privé charter) voor een rondreis, afhankelijk van onze beschikbaarheid. In het zeilvakantie vaarschema vindt u bij alle reizen een lijst van deelnemers zodat u van te voren kunt zien wie er met ons meezeilen en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

Zeilvakantie Schotland - zeilvakantie in Ierland - Segeltörn in Schottland - Sailingholidays Scotland

Milieuvriendelijke en duurzame rondreizen in Schotland

Een rondreis in Schotland met Offshore Yacht Charter is duurzaam en milieuvriendelijk, aangezien het zeiljacht Cherokee voornamelijk wordt voortbewogen door de wind en de stroming. We maken tevens gebruik van zonne-energie en tijdens een vakantie leggen we per week gemiddeld 300 kilometer af op windenergie. Daarnaast maken we aan boord gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en kopen we zoveel mogelijk biologisch proviand in. Voor de liefhebber wordt er vegetarisch gekookt.

Een adembenemend mooie rondreis in Schotland met een kleine groep, het aanlopen van onbekende kusten en havens, lekker eten en relaxed vakantie vieren zorgen voor een leuke groepssfeer en veel gezelligheid. Wij hopen u daarom een keer te mogen verwelkomen op één van onze rondreizen in Schotland aan boord van de Cherokee!

Lees meer over onze zeilreizen in Schotland en laat u inspireren voor een onvergetelijke vakantie!

Zeilvakantie Schotland - Schottland Reise

Kijk voor de mogelijkheden van onze rondreizen in Schotland in ons vaarschema. Als u vroeg boekt kunt al vanaf € 45,- naar Glasgow, Inverness of Edinburgh vliegen.