Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Vakantie rondreizen in Ierland | Offshore Yacht Charter

Als u op vakantie wilt in Ierland in combinatie met een rondreis, maar zonder asfaltwegen, dan is een zeilvakantie de ideale mogelijkheid. Met ons zeiljacht, de Cherokee, maken we rondreizen aan de Ierse kust, deze rondreizen zijn opgedeeld in verschillende vakanties van ongeveer een week. Elke rondreis heeft zijn eigen categorie, de C-categorie heeft relatief korte dag afstanden en we blijven dan ook 1 dag in de haven liggen om een tour te maken of een lange wandeling. U kunt die dag zelf bepalen wat u doet en of u zelf op stap of gaat of met de hele groep. De groep bestaat uit maximaal 8 passagiers en 2 bemanningsleden.

In ons zeilvakantie vaarschema vindt u bij elke rondreis een korte reisomschrijving en de extra mogelijkheden.

Mitsegelurlaub
Zeilen Ierland Kinsale
Rundreise Urlaub Irland

Zeilervaring heeft u niet nodig

Zeilervaring heeft u voor deze rondreizen in Ierland niet nodig. De schipper, Jouke Lemmers, is ervaren met het zeilen op zee en heeft officiële vaarbevoegdheid als kapitein zeilvaart. Bij aanvang van de rondreis wordt door de bemanning uitleg gegeven over het schip, het zeilen en de veiligheid aan boord.

U bepaalt daarna zelf of u fanatiek mee wilt helpen of meer wilt relaxen. Meestal is het een combinatie, maar het is tenslotte uw vakantie. Behalve de schipper is er ook een bootsman/vrouw aan boord, die tevens (met hulp van de passagiers) het eten klaarmaakt.

Zeilpakken kunt u bij ons huren voor € 30,- per week, reddingsvesten kunt u natuurlijk gratis gebruiken.

Bekijk dit filmpje van onze rondreizen in Schotland en Ierland

Waarom juist een zeilvakantie als rondreis in Ierland?

Het voordeel van deze manier van rondreizen in Ierland is dat u rondreist, maar al uw spullen blijven op dezelfde plek in uw eigen hut (kamer). Ierland is redelijk groot en vergeleken met Nederland zijn er maar weinig wegen. De beste manier voor rondreizen in Ierland is ook eigenlijk aan boord van een schip, omdat Ierland ook veel eilanden en Loughs heeft, die vanaf het land lastig te bereiken zijn. Aan de kust is het ook vaak het mooist en in de haventjes is altijd wat te zien.

Maar sowieso is deze manier van vakantie erg bijzonder, dit wordt het beste weergeven door de schrijfster Marianne Zwagerman die bij ons aan boord aan haar roman ‘Leven als Jarmund’ geschreven heeft:

“Zeilen is de fijnste manier van reizen. Je komt op plaatsen die je via de fraaiste kant bereikt. Het lelijkste water is mooier dan de mooiste weg. Soms is het hard werken op de boot, blaren op je handen van het trekken aan de lijnen en brandende spieren van het binnenlieren van het zeil. Werken om je doel te bereiken zorgt voor gelukshormonen. Als je met de auto eenmaal op de bestemming aankomt ben je gebroken en afgestompt. De zeiler komt gebruind, verwaaid en totaal relaxed de haven binnen.”

“Zeilen stemt tot mijmeren. Geen geluid dat afleidt en de rust verstoort. Je hoort de wind, het gekraak van de lijnen en de golven die langs de boeg rollen. Het moment dat je de haven uitvaart, de zeilen hijst en de motor uitzet, de stilte die je dan overvalt is niet te beschrijven verrukkelijk. Met zeilen ben je afhankelijk van de natuur. Wij moderne mensen zijn die afhankelijkheid niet meer gewend. Het maakt je nederig. Je bent je veel meer bewust van de kracht en onvoorspelbaarheid van de elementen…”

© Marianne Zwagerman

 

Bed & Breakfast in Ierland

Op sommige van onze rondreizen in Ierland kunt u aansluitend een extra dag aan boord van het zeiljacht ‘Cherokee’ bijboeken op basis van Bed & Breakfast zodat u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen (of shoppen) op de locatie waar we de zeilvakantie eindigen. Deze mogelijkheid wordt in het vaarschema aangegeven.

Rondreizen zeilvakantie Ierland

Rondreis voor individuelen & koppels in Ierland

U kunt individueel boeken (wij rekenen geen alleengaande toeslag), maar u kunt ook als couple of met een kleine groep op onze rondreizen in Ierland boeken. Ook kunt u het schip met bemanning privé huren (privé charter) voor een rondreis, afhankelijk van onze beschikbaarheid. In het zeilvakantie vaarschema vindt u bij alle reizen een lijst van deelnemers zodat u van te voren kunt zien wie er met ons meezeilen en hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn.

Vakantie rondreizen in Ierland met sightseeing

Bezienswaardigheden in Noord Ierland

Zeer bijzonder is de Giant’s Causeway aan de ruige kust van Antrim. De Giant’s Causeway is een rotsformatie die bestaat uit zo’n 40.000 basalt-zuilen die er uitzien alsof ze door mensen zijn uitgehouwen. De rotsformatie staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo’n 60 miljoen jaar geleden. Tijdens onze rondreis in Ierland kunt u in Portrush een ‘hop on, hop off’ bustour maken, die u zelf in kunt vullen. Deze tour gaat langs een aantal van de bekendste bezienswaardigheden van Noord Ierland, zoals de Giant’s causeway, de Carrick-a-rede ropebridge, de ruïne van Dunluce castle of de Bushmill Distillery.

Deze mooie kust is niet zonder reden gebruikt als filmdecor in de beroemde serie ‘Game of Thrones’, bekijk hier de gebruikte film locaties van ‘Game of Thrones’.

Things to see & do in Belfast

Belfast is een trendy en bruisende stad met veel Victoriaanse gebouwen, hippe winkels en gezellige pubs. De scheepsbouw (o.a. bekend door de Titanic) bracht grote welvaart. In het zuiden van de stad zijn het Ulster museum en Botanische tuinen, in het noorden heeft u vanaf de Cave Hill een prachtig uitzicht. Vanuit Belfast is het een optie om het Titanic museum te bezoeken (een nieuw en iconisch gebouw op de plek waar de Titanic gebouwd is), dit ligt op 5 minuten lopen van de haven. Aan het einde van de zeilreis maken we als extra optie een city tour langs de ‘murals’ in een typische Engelse ‘Black cab’. Dit zijn indrukwekkende muurschilderingen met name over de problemen die hier speelden (en nog een beetje sluimeren) tussen de protestanten en katholieken, erg indrukwekkend en zeker een aanrader!

Lees hier meer over things to see & do in Belfast.

Zeilvakanties in Ierland
Black cab tour Murals Belfast
overtocht naar Engeland

Milieuvriendelijke en duurzame rondreizen in Ierland

Een vakantie in Ierland met Offshore Yacht Charter is duurzaam en milieuvriendelijk, aangezien het zeiljacht Cherokee voornamelijk wordt voortbewogen door de wind en de stroming. We maken tevens gebruik van zonne-energie en tijdens een vakantie leggen we per week gemiddeld 300 kilometer af op windenergie. Daarnaast maken we aan boord gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en kopen we zoveel mogelijk biologisch proviand in. Voor de liefhebber wordt er vegetarisch gekookt.

Een adembenemend mooie rondreis in Ierland met een kleine groep, het aanlopen van onbekende kusten en havens, lekker eten en relaxed vakantie vieren zorgen voor een leuke groepssfeer en veel gezelligheid. Wij hopen u daarom een keer te mogen verwelkomen op één van onze rondreizen in Ierland aan boord van de Cherokee!

Lees meer over onze zeilreizen in Ierland en laat u inspireren voor een onvergetelijke vakantie!

vakantie rondreis Ierland

Kijk voor de mogelijkheden van onze rondreizen in Ierland in ons vaarschema. Als u vroeg boekt kunt al vanaf € 45,- naar Cork, Dublin of Belfast vliegen.