Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilreis Z09-23: Schotland & Noord Ierland

Z09-23: Zeilvakantie Schotland & Noord Ierland

Vanuit Oban in Schotland zeilen we Zuid over de ‘Corryvreckan’, beroemd vanwege sterke stromingen en draaikolken (de schrijver George Orwell is hier bijna verdronken), maar gelukkig ook met mooie natuur en veel eilandjes. Waarschijnlijk overnachten we in Crinan, mits we door de zeesluis kunnen en anders gaan we daar voor anker. Bij het rustige kleine haventje van Crinan kunnen we een mooie wandeling maken langs het kanaal en door het bos.

Afhankelijk van de wind ankeren we ook bij het eiland Jura en het haventje van Port Ellen op het eiland Islay. Daarna steken we de ‘North Channel’ over tussen Schotland en Noord Ierland (Ulster). De exacte haven hangt af van de wind en het tij, maar waarschijnlijk zeilen we naar het sfeervolle haventje van Portrush met leuke pubs en uiteraard Ierse ‘live muziek’.

We zeilen verder langs de mooie Noord Ierse kust (niet voor niets decor in de serie ‘Game of Thrones’) naar het kleine Rhatlin island, waar we ook nog een mooie wandeling naar de vuurtoren kunnen maken. De Schotse koning Robert the Bruce heeft zich op Rhatlin island verstopt in 1307 toen hij Schotland moest ontvluchten voor de Engelse King Edward I “Longshanks”.

Ook Glenarm met een mooie boswandeling langs een riviertje en Carrickfergus staan op het programma. Carrickfergus heeft een mooi kasteel, waar de Nederlandse stadhouder Willem III (in Noord Ierland bekend als king Billy) in 1690 landde om succesvol de Engelse katholieke koning van zijn troon te stoten met de Glorious Revolution.

De laatste etappe naar de haven van Belfast is kort, we meren vlakbij het centrum af, waar de Titanic is gebouwd. We liggen dan ook naast het Titanic museum, leuk voor de liefhebber. In de middag kunnen we dan een ‘black cab’ tour maken langs de vele ‘Murals’ (politieke muurschilderingen) over de nog steeds sluimerende ‘Troubles’ tussen de Katholieken en de Protestantse unionisten, een erg indrukwekkende tour om de stad te leren kennen. Daarna gaan we uit eten bij één van de lekkerste pizzeria’s van de wereld en daarna lopen we natuurlijk het bruisende nachtleven van Belfast in, waar altijd gezellige pubs met live muziek zijn.

De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 9 en 31 mijl.

Lees hier meer over onze zeilreizen in Schotland.
Lees hier meer over onze zeilreizen in Ierland.

zeilroute Oban - Belfast

zeilroute Oban – Belfast

 

Informatie over deze zeilvakantie

Zeilvakantie:Z09-23Segeltörn:Z09-23Sailing holiday:Z09-23
Boordprijs:€ 1399,-per persoonBordpreisse:€ 1399,-pro PersonBoard Price:€ 1399,-per person
Boordkas:£ 100,-per persoon, contantBordkasse:£ 100,-pro Person, barBoard cash:£ 100,-per person, cash
Vertrek:ObanTransfer informatieAbfahrt:ObanTransfer informationDeparture:ObanTransfer information
Inschepen (18.30 uur):Dinsdag29-08-2023Einschiffen (18.30 uhr):Dienstag29-08-2023Boarding (18.30):Tuesday29-08-2023
Aankomst:BelfastTransfer informatieAnkunft:BelfastTransfer informationArrival:BelfastTransfer information
Ontschepen (10.30 uur):Donderdag07-09-2023Ausschiffen (10.30 uur):Donnerstag07-09-2023Disembark (10.30 ):Thursday07-09-2023
Aantal dagen:9BagageTagen:9GepäckDays:9Luggage
Categorie:CVerklaring categorieënKategorie:CErklärung KategorienCategory:CExplanation of categories

Deelnemerslijst van deze zeilvakantie

Man/ VrouwManVrouwManVrouwMann/FrauMannFrauMannFrauMale/FemaleMaleFemaleMaleFemale
Leeftijd73
59Alter73
59Age73
59
NationaliteitNEDNEDNEDNEDNationalitätNEDNEDNEDNEDNationalityNEDNEDNEDNED
Boeking/OptieBoekingBoekingOptieOptievrijvrijvrijvrijBuchung/OptionenBuchungBuchungOptionenOptionenFreiFreiFreiFreiBooking/OptionBookingBookingOptionOptionfreefreefreefree

Zeilvakantie prijzen

De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning, dit bedrag moet vooraf betaald worden.

De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug.

Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

 

Zeilvakantie korting

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs

Groepskorting:
Als u een zeilvakantie als groep boekt (meer dan 3 passagiers), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs. Als u met 8 man boekt, betaald u voor 6,5.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 10% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

 

Uw eigen privé hut

Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,6 keer de boordprijs.

 

Zeilvakantie categorieën

Zeilvakantie categorie A:

Overtocht, dit zijn echte zeezeil mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B:

Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C:

Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Zeilvakantie categorie D:

Specials, van zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden tot ‘Zeilvakanties met Yoga’.

Zeilvakantie categorie E:

Zeilvakantie met zeezeiltraining.

Zeilvakantie categorie F:

Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.