Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilreis Z05-23: Eilandhoppen Faeröer eilanden

Zeilreis Z05-23: Ontdekkingsreis rond de Faeröer eilanden

Deze zeilreis is in een echt uniek vaargebied, met fantasie achtige landschappen, hoge steile kliffen en prachtige watervallen. Het wordt niet voor niets ook wel klein IJsland genoemd, maar qua zeilen is het zelfs beter omdat er meerdere eilanden zijn waar we ook met slechter weer kunnen zeilen.

De natuur is spectaculair mooi, een combinatie tussen Fair Isle en het Isle of Skye. Ruig, desolaat zonder bomen en huizen met daken van gras. Veel wild-life en met wat geluk zien we ook walvissen of walrussen. De sterke getijstromingen, harde wind, mist en valwinden maken dit vaargebied uitdagend, maar daardoor ook extra mooi. Daarom beschrijven we hier geen bepaalde route, maar kijken we die week wat mogelijk is. Gelukkig geven de fjorden, ‘Sounds’ en eilanden ook beschutting waardoor er ook veel mogelijkheden zijn. Kortom, het wordt een ontdekkingsreis, waarbij we zoveel mogelijk verschillende eilanden aandoen, afhankelijk van de mogelijkheden.

De adembenemende kliffen bij Vestmanna staan in ieder geval op het programma waar we vlak langs zullen zeilen. Bij goed weer zeilen we ook langs de bekende ‘Stack Drangarnir’, waarbij de omliggende rotsen en eilanden nog veel indrukwekkender zijn.

Er is ook tijd voor sightseeing, zoals een tour naar de prachtige waterval van Gasadalur, of een wandeling naar de spectaculaire klif Trælanípan, waar naar verluid de Vikingen hun oude slaven afdankten. Op deze langere reis is het plan om ook naar Kallur lighthouse te wandelen, spectaculair en met adembenemende uitzichten (optioneel, dus niet inbegrepen in de prijs). Op zo’n dag blijft de Cherokee een dagje in de haven liggen, zodat we lang en relaxed op pad kunnen. We liggen elke avond in een haven of voor anker, waar natuurlijk ook tijd over blijft voor landverkenning. Omdat het eigenlijk niet donker wordt is hier zelfs extra tijd voor.

De sterke getijstromingen, harde wind, mist en valwinden maken dit vaargebied uitdagend, maar daardoor ook extra mooi. Daarom beschrijven we hier geen bepaalde route, maar kijken we die week wat mogelijk is. Gelukkig geven de ‘Sounds’ en eilanden geven ook beschutting waardoor er ook veel mogelijkheden zijn.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Lees hier meer over onze zeilreizen op de Faeröer eilanden .

 

Informatie over deze zeilvakantie

Zeilvakantie:Z05-23Segeltörn:Z05-23Sailing holiday:Z05-23
Boordprijs:€ 1899,-per persoonBordpreisse:€ 1899,-pro PersonBoard Price:€ 1899,-per person
Boordkas:1100 kr. (= € 150,-)per persoon, contantBordkasse:1100 kr. (= € 150,-)pro Person, barBoard cash:1100 kr. (= € 150,-)per person, cash
Vertrek:TorshavnTransfer informatieAbfahrt:TorshavnTransfer informationDeparture:TorshavnTransfer information
Inschepen (18.30 uur):Donderdag20-07-2023Einschiffen (18.30 uhr):Donnerstag20-07-2023Boarding (18.30 uur):Thursday20-07-2023
Aankomst:TorshavnTransfer informatieAnkunft:TorshavnTransfer informationArrival:TorshavnTransfer information
Ontschepen (10.30 uur):Maandag31-07-2023Ausschiffen (10.30 uur):Montag31-07-2023Disembark (10.30 uur):Monday31-07-2023
Aantal dagen:11BagageTagen:11GepäckDays:11Luggage
Categorie:CVerklaring categorieënKategorie:CErklärung KategorienCategory:CExplanation of categories

Deelnemerslijst van deze zeilvakantie

Man/ VrouwVrouwManManVrouwManVrouwVrouwMan
Mann/FrauFrauMannMannFrauMannFrauFrauMannMale/FemaleFemaleMaleMaleFemaleMaleFemaleFemaleMale
Leeftijd6470
575656565758Alter6470
575656565758Age6470
575656565758
NationaliteitNEDNEDNEDNEDNEDNEDNEDNEDNationalitätNEDNEDNEDNEDNEDNEDNEDNEDNationalityNEDNEDNEDNEDNEDNEDNEDNED
Boeking/OptieBoekingBoekingBoekingBoekingBoekingBoekingBoekingBoekingBuchung/OptionenBuchungBuchungBuchungBuchungBuchungBuchungBuchungBuchungBooking/OptionBookingBookingBookingBookingBookingBookingBookingBooking

Zeilvakantie prijzen

De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning, dit bedrag moet vooraf betaald worden.

De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug.

Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

 

Zeilvakantie korting

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs

Groepskorting:
Als u een zeilvakantie als groep boekt (meer dan 3 passagiers), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs. Als u met 8 man boekt, betaald u voor 6,5.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 10% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

 

Uw eigen privé hut

Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,6 keer de boordprijs.

 

 

Zeilvakantie categorieën

Zeilvakantie categorie A:
Overtocht, dit zijn echte zeezeil mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B:
Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C:
Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Zeilvakantie categorie D:
Specials, van zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden tot ‘Zeilvakanties met Yoga’.

Zeilvakantie categorie E:
Zeilvakantie met zeezeiltraining.

Zeilvakantie categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.