Na de laatste persbijeenkomst maandag 23 maart is er helaas wat verwarring ontstaan. Het zogenoemde bijeenkomst verbod geldt namelijk tot 6 april i.p.v. 1 juni. Alleen evenementen waar een vergunning voor moet worden aangevraagd zijn verboden tot 1 juni. Uiterlijk 6 april worden de huidige maatregelen heroverwogen.

Om de verspreiding in te dammen, met name om een te grote belasting op de ziekenhuizen te voorkomen, zijn veel havens in Europa nu gesloten. Dit zal waarschijnlijk niet lang duren, omdat de economische schade anders niet te overzien is. Maar belangrijker is dat mensen immuun worden en de verwachting is dat het virus daardoor en door de hogere temperaturen gaat uitdoven. In China zijn na 2 maanden de reisbeperkingen opgeheven, dus dat geeft hoop!

Het goede nieuws is ook dat de genomen maatregelen in Nederland beginnen te werken. Vandaag zijn er minder ziekenhuis opnames dan gisteren. Bovendien is de stijging niet meer exponentieel (verdubbelde eerst om de dag), dat betekend dat de verspreiding van het virus afvlakt!
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Stel nou dat we in een zeer onwaarschijnlijk, worst case scenario niet zouden kunnen varen, wat gebeurd er dan met uw boeking?
Als landen/havens gesloten zijn, dan is dit een overmacht situatie voor ons. Ons eerste plan is om de reis dan naar een ander vaargebied te maken of om ons vertrek uit te stellen. Mocht dat ook niet mogelijk zijn en we helemaal niet kunnen varen, dan bieden we u een ‘Voucher’ aan. Hiermee kunt u dan het volgend seizoen met ons mee varen.

Deze voucher is in overleg met onze belangenvereniging (BBZ) gemaakt, op initiatief van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbureaus (ANVR), in samenwerking met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en wordt gedekt door ons garantiefonds (VZR garant). Dit is opgezet om te voorkomen dat heel veel reisaanbieders failliet gaan. Voor ons zitten namelijk de hoogste kosten in het onderhoud en de voorbereiding, zodat de Cherokee weer veilig en comfortabel een seizoen op zee kan varen. Vandaar ook de 50% aanbetaling. De voucher is voor u misschien niet ideaal, maar voor deze noodsituatie we vragen we dan uw begrip.

Meest belangrijk, we gaan ervan uit dat dit niet nodig zal zijn en we gewoon lekker kunnen zeilen komende zomer!