Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilvakantie ZC2: Zeilvakantie Normandië & Iles des Chausey

ZC2: Zeilvakantie Normandië & Iles des Chausey

Vanuit Cherbourg zeilen we de Alderney race in, een beruchte passage waar het heel hard kan stromen. Afhankelijk van de wind en Corona restricties, overnachten we op het eiland Alderney of het Franse haventje Dielette. Het getij is de klok in dit bijzondere vaargebied. We zullen met stroom mee moeten varen en ook rekenen wanneer we de havens in en uit kunnen, een leuke puzzel en de charme van dit vaargebied.

Wind en getij bepalen dus onze exacte bestemming, maar we gaan ons best doen om een paar hoogtepunten aan te doen, zoals het enige Franse Kanaal eilandje Iles-des-Chaussey. Vorig jaar voorbij gekomen in 3-Op reis als unieke maar onbekende bestemming. Het weer en tij moet wel  meewerken, maar dat is natuurlijk onderdeel van het avontuur. Als het lukt kunnen we wandelen (en zwemmen) op een idyllisch eilandje met zandstranden en kristalhelder water en een gigantisch tijverschil, waardoor het er elk uur anders uitziet. Ook de sfeervolle grote haven van Granville, met smalle steegjes en middeleeuwse huizen met gezellige winkelstraatjes staat op het programma.

Ook proberen we het haventje van Carteret, een moeilijke aanloop, omdat de haveningang met laagwater 4 meter hoog droogvalt, het tij (en tijdstip van hoogwater) moet een beetje meewerken, maar behalve een spectaculaire aanloop is het plaatsje met zandstrand en duinen zeker de moeite waard.

Na, of voor het zeilen, is er ook tijd om te wandelen langs de kust of in een gezellig haventje. Relaxed zeilen langs prachtige natuur met spectaculair getij en ook tijd voor sightseeing. We eindigen in prachtige oude vestingstad St. Malo, waar we uit eten gaan om de zeilreis afsluiten. 

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 7 en 33 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Lees meer over onze zeilreizen naar Bretagne.

zeilreis-chaussey-St. Malo

zeilreis-chaussey-St. Malo

 

Informatie over deze zeilvakantie

Zeilvakantie:ZC2Segeltörn:ZC2Sailing holiday:ZC2
Boordprijs:€ 739,-per persoonBordpreisse:€ 739,-pro PersonBoard Price:€ 739,-per person
Boordkas:€ 210,-per persoon, contantBordkasse:€ 210,-pro Person, barBoard cash:€ 210,-per person, cash
Vertrek:CherbourgTransfer informatieAbfahrt:CherbourgTransfer informationDeparture:CherbourgTransfer information
Inschepen (18.30 uur):Zondag18-07-2021Einschiffen (18.30 uhr):Sonntag18-07-2021Boarding (18.30 uur):Sunday18-07-2021
Aankomst:St. MaloTransfer informatieAnkunft:St. MaloTransfer informationArrival:St. MaloTransfer information
Ontschepen (10.30 uur):Zaterdag24-07-2021Ausschiffen (10.30 uur):Samstag24-07-2021Disembark (10.30 uur):Saturday24-07-2021
Aantal dagen:5,5BagageTagen:5,5GepäckDays:5,5Luggage
Categorie:CVerklaring categorieënKategorie:CErklärung KategorienCategory:CExplanation of categories

Deelnemerslijst van deze zeilvakantie

Man/ VrouwVrouwVrouwVrouwManManVrouwVrouw-Mann/ FrauFrauFrauFrauMannMannFrauFrau-Male/ FemaleFemaleFemaleFemaleMaleMaleFemaleFemale-
Leeftijd45534567534956Alter45534567534956Age45534567534956
NationaliteitSWINEDNEDNEDNEDNEDNEDNationalitätSWINEDNEDNEDNEDNEDNEDNationalitySWINEDNEDNEDNEDNEDNED
Boeking/OptieBoekingBoekingBoekingBoekingBoekingBoekingBoekingBuchung/OptionenBuchungBuchungBuchungBuchungBuchungBuchungBuchungBooking/OptionBookingBookingBookingBookingBookingBookingBooking

Zeilvakantie prijzen

De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning, dit bedrag moet vooraf betaald worden.

De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug.

Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

 

Zeilvakantie korting

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs

Groepskorting:
Als u een zeilvakantie als groep boekt (meer dan 3 passagiers), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs. Als u met 8 man boekt, betaald u voor 6,5.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 10% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

 

Uw eigen privé hut

Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.

 

 

 

 

Zeilvakantie categorieën

Zeilvakantie categorie A:
Overtocht, dit zijn echte zeezeil mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B:
Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C:
Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Zeilvakantie categorie D:
Specials, van zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden tot ‘Zeilvakanties met Yoga’.

Zeilvakantie categorie E:
Zeilvakantie met zeezeiltraining.

Zeilvakantie categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.