Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilreis ZC1: Overtocht NED-FRA 2021

ZC1: Zeezeiltraining & mijlenmaker NED-UK-FRA (350M)      

Vanuit het centrum van Rotterdam zeilen we de eerste dag door de Erasmusbrug de Nieuwe Waterweg af naar Stellendam. Een relaxte start van de reis, met een kop koffie door 4 bruggen waaronder de iconische Erasmusbrug. Leuk en bijzonder om Rotterdam vanaf het water te zien met alle drukke scheepvaart. De Nieuwe Waterweg is opgedeeld in marifoon blokkanalen om de scheepvaart te begeleiden, een leerzaam aspect voor deze zeezeiltraining. Afhankelijk van de stroming, is het een uur of drie varen tot de Noordzee, een mooie gelegenheid om aan dek alles door te nemen en te bekijken of we buitenom, of binnendoor naar Stellendam varen.

’s Avonds gaan we een routeplan maken afhankelijk van de weerberichten, een flinke maar leerzame puzzel. Het plan is om de volgende dag over de Noordzee langs de Belgische kust te zeilen. Superdruk met scheepvaart, visserij en vol met windmolenparken en een wirwar aan boeien. Ook moeten we uitluisteren op de marifoon blokkanalen en er zijn speciale corridors tussen de windmolenparken en de shipping-lanes waar we over moeten steken. Afhankelijk van het weer en getij , maar ook de eventuele Corona restricties, kunnen we oversteken naar Dover, met een pitstop in Duinkerken. Een goede oefening voor lichtherkenning, peilingen om aanvaringen te voorkomen en oefenen met radar, AIS en stromingen.

Dover is een leuke werkhaven, met een nieuwe Marina en natuurlijk de beroemde krijtrotsen. Bovenop staat een prachtig kasteel. De aanloop van Dover is leerzaam vanwege alle ferry’s die af en aan varen. Als het weer meewerkt hebben we hier nog even tijd voor een bezoek aan het kasteel, of een wandeling naar de vuurtoren voor ‘Tea and scones’ met een prachtig uitzicht over het Engels Kanaal.

In Dover gaan we de weerkaarten interpreteren en bestuderen. Als het weer meewerkt kunnen we een omweg maken naar Honfleur, een etappe van ongeveer 130 mijl. Dat betekend meer dan 24 uur zeilen en we zullen dat volgens een wachtsysteem doen. De aanloop op de Seine is weer een leuke puzzel. Voor Le Havre, waar we waarschijnlijk in het donker aankomen, is het weer druk met scheepvaart en visserij en op de Seine kan het heel hard stromen. Om Honfleur in te komen moeten we door een zeesluis en brug, maar daarvoor ligt ook een ondiepte.

De omweg van Honfleur is de moeite meer dan waard, het is een pittoresque middeleeuwse dorpje vol met gezellige terrasjes, eettentjes en leuke winkeltjes. Hier kunnen we even dagje bijkomen en relaxen.

De laatste etape is naar Cherbourg, of eigenlijk naar een haventje ervoor, waarvan de hele aanloop droogvalt met laagwater. Een mooie rekensom, want de tijd om binnen te komen (en eruit) is beperkt en er is geen ruimte voor foute berekeningen. Het laatste stuk om Cap Barfleur moet ook goed getimed worden in verband met de sterke stroming, rekening houdend met de wind. Kortom, een leerzame zeezeiltraining vanwege de drukke scheepvaart routes, sterke stromingen en getijden puzzels, maar bovenal een mooie zeilreis langs een prachtige kust met leuke havens.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 25 en 145 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Lees meer over onze zeezeiltraining
Lees meer over onze zeilreizen naar Engeland

Route Z15

Route Z15

 

Informatie over deze zeilvakantie

Zeilvakantie:ZC01-2021Segeltörn:ZC01-2021Sailing holiday:ZC01-2021
Boordprijs:€ 1099,-per persoonBordpreisse:€ 1099,-pro PersonBoard Price:€ 1099,-per person
Boordkas:€ 315,-per persoon, contantBordkasse:€ 315,-pro Person, barBoard cash:€ 315,-per person, cash
Vertrek:RotterdamTransfer informatieAbfahrt:RotterdamTransfer informationDeparture:RotterdamTransfer information
Inschepen (18.30 uur):Donderdag08-07-2021Einschiffen (18.30 uhr):Donnerstag08-07-2021Boarding (18.30 uur):Thursday08-07-2021
Aankomst:CherbourgTransfer informatieAnkunft:CherbourgTransfer informationArrival:CherbourgTransfer information
Ontschepen (10.30 uur):Zaterdag17-07-2021Ausschiffen (10.30 uur):Samstag17-07-2021Disembark (10.30 uur):Saturday17-07-2021
Aantal dagen:8,5BagageTagen:8,5GepäckDays:8,5Luggage
Categorie:E/AVerklaring categorieënKategorie:E/AErklärung KategorienCategory:E/AExplanation of categories


Deelnemerslijst van deze zeilvakantie

Watch leader: –

Man/ VrouwVrouwMan-XXMann/FrauFrauMann--XXMale/FemaleFemaleMale--XX
Leeftijd2533XXAlter2533XXAge2533XX
NationaliteitNEDBEL/AUSXXNationalitätNEDBEL/AUSXXNationalityNEDBEL/AUSXX
Boeking/Optieextra crewBoekingXXBuchung/Optionenextra crewBuchungXXBooking/Optionextra crewBooking/XX

Zeilvakantie prijzen

De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning, dit bedrag moet vooraf betaald worden.

De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug.

Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

 

Zeilvakantie korting

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs

Groepskorting:
Als u een zeilvakantie als groep boekt (meer dan 3 passagiers), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs. Als u met 8 man boekt, betaald u voor 6,5.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 10% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

 

Uw eigen privé hut

Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.

 

 

 

 

Zeilvakantie categorieën

Zeilvakantie categorie A:
Overtocht, dit zijn echte zeezeil mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B:
Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C:
Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Zeilvakantie categorie D:
Specials, van zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden tot ‘Zeilvakanties met Yoga’.

Zeilvakantie categorie E:
Zeilvakantie met zeezeiltraining.

Zeilvakantie categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.