Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilreis Z07-23: Eiland hoppen op de ‘Hebriden’

Z07-23: Eiland hoppen op de ‘Hebriden’        

Vanaf de mooie haven Stornoway op het eiland Lewis, zeilen we naar het zuiden. Met goed weer kunnen we ankeren bij de indrukwekkende Shiant eilanden, onbewoond, maar er zitten wel heel veel Papegaaiduikers (Puffins). De volgende dag steken we over naar het mooie kleine haventje van Gairloch op het vasteland, waar de liefhebber een mooie wandeling kan maken in het bos. Het vaargebied ‘the Minch’ zit vol zeeleven, de kans is groot dat we deze zeilreis dolfijnen tegenkomen.

We zeilen ook naar Rona, een heel mooi eiland met een zeer beschutte ankerplek. De ingang is nauwelijks zichtbaar en daarom maakten Vikingen en smokkelaars vroeger graag gebruik van deze mooie baai. Het is nu een natuurgebied en er zitten veel herten, hier gaan we natuurlijk een mooie wandeling maken. Ook Portree, op het eiland Skye staat op het programma. Een levendig haventje met leuke winkeltjes waar we een dag blijven liggen om een lange wandeling te kunnen maken naar de indrukwekkende ‘Old mann off Storr’, vanwaar we ook een prachtig uitzicht hebben over het Isle of Sky, de zee en de omringende eilanden. Als alternatief kunt u natuurlijk ook een mooie bustour maken over het eiland.

De één na laatste dag zeilen we naar het pittoreske plaatsje Plockton, schitterend gelegen in een beschutte baai met bos en een kasteel. De volgende ochtend kunnen we een korte boswandeling maken en daara in het  leuke dorpje een kopje koffie drinken. We eindigen deze zeilreis in Kyle, met mooi uitzicht op Skye en waar we uit eten gaan om de zeilreis af te sluiten.

Een schitterende zeilreis langs de ‘Buiten Hebriden’ in noord Schotland met prachtige natuur, rust en ruimte. Door de weinige havens hier zullen we ook veel ankeren en daar is dit gebied in Schotland uitermate geschikt voor door de vele mogelijkheden.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 30 mijl.

Lees hier meer over onze zeilreizen in Schotland.

Route Z08

 

Informatie over deze zeilvakantie

Zeilvakantie:Z07-23Segeltörn:Z07-23Sailing holiday:Z07-23
Boordprijs:€ 1489,-per persoonBordpreisse:€ 1489,-pro PersonBoard Price:€ 1489,-per person
Boordkas:£ 80,-per persoon, contantBordkasse:£ 80,-pro Person, barBoard cash:£ 80,-per person, cash
Vertrek:StornowayTransfer informatieAbfahrt:StornowayTransfer informationDeparture:StornowayTransfer information
Inschepen (18.30 uur):Donderdag10-08-2023Einschiffen (18.30 uhr):Donnerstag10-08-2023Boarding (18.30 uur):Thursday10-08-2023
Aankomst:Kyle of LochalshTransfer informatieAnkunft:Kyle of LochalshTransfer informationArrival:Kyle of LochalshTransfer information
Ontschepen (10.30 uur):Zaterdag19-08-2023Ausschiffen (10.30 uur):Samstag19-08-2023Disembark (10.30 uur):Saturday19-08-2023
Aantal dagen:9BagageTagen:9GepäckDays:9Luggage
Categorie:C/FVerklaring categorieënKategorie:C/FErklärung KategorienCategory:C/FExplanation of categories

Deelnemerslijst van deze zeilvakantie

Man/ VrouwVrouwVrouwXXMann/ FrauFrauFrauXXMale/ FemaleFemaleFemaleXX
Leeftijd417,5XXAlter417,5XXAge417,5XX
NationaliteitNEDNEDXXNationalitätNEDNEDXXNationalityNEDNEDXX
Boeking/ OptieCrewCrewvrijvrijvrijvrijXXBuchung/ OptionenCrewCrewFreiFreiFreiFreiXXBooking/ OptionCrewCrewfreefreefreefreeXX

Zeilvakantie prijzen

De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning, dit bedrag moet vooraf betaald worden.

De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug.

Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

 

Zeilvakantie korting

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs

Groepskorting:
Als u een zeilvakantie als groep boekt (meer dan 3 passagiers), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs. Als u met 8 man boekt, betaald u voor 6,5.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 10% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

 

Uw eigen privé hut

Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.

 

Zeilvakantie categorieën

Zeilvakantie categorie A:
Overtocht, dit zijn echte zeezeil mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B:
Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C:
Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Zeilvakantie categorie D:
Specials, van zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden tot ‘Zeilvakanties met Yoga’.

Zeilvakantie categorie E:
Zeilvakantie met zeezeiltraining.

Zeilvakantie categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.