Offshore Yacht CharterOffshore Yacht Charter
Forgot password?

Zeilreis W05: Eilandhoppen – Canarische Eilanden

W05: Eilandhoppen Westelijke Canarische Eilanden 

De wind komt hier vrij constant uit het Noord Oosten deze tijd van het jaar en met de lenteachtige temperatuur zorgt dat voorde perfecte zeilcondities. De eerste dag zeilen we naar het eiland ‘La Gomera’. Hier vlak voor ligt een wind acceleratie zone wat zorgt voor spectaculair zeezeilen. Onze bestemming is waarschijnlijk het sfeervolle plaatsje San Sebastian waar we een dag blijven liggen voor een excursie het binnenland in. In het midden van het eiland ligt het ‘Parque Nacional de Garajonay’, met één van de oudste bossen ter wereld. Door de enorme heidebomen, laurierbomen en diepe ravijnen, lijkt dit bos op geen enkel ander bos van Europa en door de hoogte heb je ook een prachtig zicht op de bijna magische wolkendeken die de natuur hier zo mooi diepgroen houdt.

Vervolgens zeilen we verder naar de noordkant van Tenerife. Tussen La Gomera en Tenerife zit een wind acceleratie zone wat voor spectaculaire zeilomstandigheden zorgt. In de beschutting van Tenerife hebben we een grote kans dat we Grienden zien, een ‘kleine’ walvissen soort. Daarna twee mooie lange zeildagen voor de boeg, eerst naar het eiland La Palma en vervolgens naar de Westkant van La Gomera. Het doel is ‘Valle Gran Rey’ een  werkhaven met een indrukwekkende torenhoge rode rotswand. De smalle steegjes in het dorpje leiden naar een barretje met tapas en een schitterend uitzicht over de oceaan, de perfecte plek voor een zonsondergang.

Daarna steken we over naar ‘El Hierro’, weer een mooie dag zeilen met ruime wind. Dit prachtige eiland ligt ver van de toeristische route en door de zwarte lava stranden sowieso geen trekpleister voor de gewone toerist. Via de zuidkant van La Gomera zeilen we terug naar Tenerife, deze zeilreis heeft dezelfde begin en eind haven.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 18 en 54 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Lees hier meer over onze zeilreizen op de Canarische eilanden.

Eilandhoppen-Canarische-eilanden

Eilandhoppen-Canarische-eilanden

 

Informatie over deze zeilvakantie

Zeilvakantie:W05Segeltörn:W05Sailing holiday:W05
Boordprijs:€ 1099,-per persoonBordpreisse:€ 1099,-pro PersonBoard Price:€ 1099,-per person
Boordkas:€ 315,-per persoon, contantBordkasse:€ 315,-pro Person, barBoard cash:€ 315,-per person, cash
Vertrek:Tenerife - San MiguelTransfer informatieAbfahrt:Tenerife - San MiguelTransfer informationDeparture:Tenerife - San MiguelTransfer information
Inschepen (18.30 uur):Donderdag17-03-2022Einschiffen (18.30):Donnerstag17-03-2022Boarding (18.30):Thursday17-03-2022
Aankomst:Tenerife - San MiguelTransfer informatieAnkunft:Tenerife - San MiguelTransfer informationArrival:Tenerife - San MiguelTransfer information
Ontschepen (10.30 uur):Zaterdag26-03-2022Ausschiffen (10.30):Samstag26-03-2022Disembark (10.30):Saturday26-03-2022
Aantal dagen:8,5BagageTagen:8,5GepäckDays:8,5Luggage
Categorie:CVerklaring categorieënKategorie:CErklärung KategorienCategory:CExplanation of categories

Deelnemerslijst van deze zeilvakantie

Man/ VrouwManVrouwVrouw---Mann/ FrauMannFrauFrau---Male/ FemaleMaleFemaleFemale---
Leeftijd736764Alter736764Age736764
NationaliteitNEDNEDNEDNationalitätNEDNEDNEDNationalityNEDNEDNED
Boeking/OptieBoekingBoekingOptievrijvrijvrijvrijvrijBuchung/OptionenBuchungBuchungOptiefreifreifreifreifreiBooking/OptionBookingBookingOptiefreefreefreefreefree

Zeilvakantie prijzen

De boordprijs is de huurprijs van het schip met bemanning, dit bedrag moet vooraf betaald worden.

De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug.

Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

 

Zeilvakantie korting

Klantenkorting:
Boekt u binnen een jaar een tweede zeilvakantie bij ons, dan krijgt u 5% korting op de boordprijs

Groepskorting:
Als u een zeilvakantie als groep boekt (meer dan 3 passagiers), dan krijgt u 5% korting per persoon op de boordprijs. Als u met 8 man boekt, betaald u voor 6,5.

Jongerenkorting:
Als u onder de 29 jaar bent, dan krijgt u 10% korting op de boordprijs van een zeilvakantie.

Kortingen kunnen niet met elkaar gecombineerd worden.

 

Uw eigen privé hut

Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.

 

 

Zeilvakantie categorieën

Zeilvakantie categorie A:
Overtocht, dit zijn echte zeezeil mijlenmakers van de ene haven naar de andere. Er zal ook ’s nachts worden doorgevaren in een wachtsysteem.

Zeilvakantie categorie B:
Kortere overtocht, er wordt ’s nachts niet doorgevaren, wel kunnen we, afhankelijk van het weer, af en toe laat aankomen in de haven.

Zeilvakantie categorie C:
Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Zeilvakantie categorie D:
Specials, van zeilexpedities naar minder bekende vaargebieden tot ‘Zeilvakanties met Yoga’.

Zeilvakantie categorie E:
Zeilvakantie met zeezeiltraining.

Zeilvakantie categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.